Fondatorul WikiLeaks anunță noi dezvăluiri înainte de alegerile din SUA

Fondatorul WikiLeaks anunță noi dezvăluiri înainte de alegerile din SUA

Liderul și fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a anunțat marți că organizația sa va publica, începând din această săptămână și până la sfârșitul anului, circa un milion de noi documente având legătură cu trei guverne și cu alegerile prezidențiale din SUA, transmite Reuters.

"Publicarea primei tranșe din aceste documente va avea loc în săptămâna în curs", a spus fondatorul WikiLeaks, care a adăugat că organizația pe care o conduce intenționează să publice documente "de trei ori pe săptămână" până la alegerile prezidențiale din SUA, programate pentru 8 noiembrie.

Intervenind prin videoconferință la un eveniment desfășurat la Berlin cu ocazia împlinirii a 10 ani de existență a WikiLeaks, Assange a negat că publicarea documentelor având legătură cu alegerile din SUA sunt menite să o afecteze pe candidata Partidului Democrat la președinția SUA, Hillary Clinton, și a spus că a fost citat greșit în această privință.

Liderul WikiLeaks a mai anunțat schimbări în modul în care organizația sa este organizată și finanțată. Assange a spus că WikiLeaks intenționează să-și extindă activitatea dincolo de cele 100 de instituții media cu care colaborează deja.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 Așa o fi?

5 De la „ei” pleacă totul! / Firma care asigura mententanța instalației de oxigen din tirul ATI de la Victor Babe…