Forțele kurde controlează 90% din Kobani (comandament american)

Forțele kurde controlează 90% din Kobani (comandament american)

Forțele kurde au recucerit de la gruparea Statul Islamic (SI) "aproape 90% din orașul Kobani" în Siria, a anunțat luni într-un comunicat comandamentul militar american în Orientul Mijlociu (CENTCOM).

"CENTCOM confirmă că forțele anti-SI controlează aproape 90% din orașul Kobani", potrivit comunicatului, citat de AFP.

"Războiul împotriva grupării Statul Islamic este departe de a se fi încheiat, dar eșecul ei la Kobani privează SI de unul dintre obiectivele sale strategice", a salutat comandamentul SUA.

Anterior în aceeași zi, Washingtonul s-a arătat prudent după anunțul victoriilor forțelor kurde la nivel local.

"Kobani rămâne disputat", a afirmat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Jennifer Psaki, estimând că forțele anti-SI controlează "aproximativ 70% din teritoriu la Kobani și lângă Kobani".

De la începutul bătăliei la mijlocul lunii septembrie, luptele pentru oraș au făcut peste 1.800 de morți, dintre care mai mult de 1.000 în rândurile jihadiste, potrivit unui nou bilanț al Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

Forțele kurde au luptat pe teren, cu sprijinul crucial al loviturilor aeriene ale coaliției contra SI conduse de Statele Unite. În total, aliații au efectuat 705 lovituri asupra SI în oraș și împrejurimi, potrivit statisticilor militare americane. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Așa o fi?

4 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

5 Sexsomnia / O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească