Fost mercenar rus despre armata lui Putin: „Doar hoți proști, cu mintea îngustă. La fel ca conducerea civilă a țării”

Fost mercenar rus despre armata lui Putin: „Doar hoți proști, cu mintea îngustă. La fel ca conducerea civilă a țării”

În timpul războiului împotriva Ucrainei, rușii au făcut trei greșeli majore care i-au costat pierderi uriașe și pierderea potențialului ofensiv.

Andrei Morozov, un fost mercenar al Federației Ruse și blogger-propagandist, a scris despre asta pe blogul său din Livejournal .

Prima greșeală, potrivit mercenarului, a fost făcută în etapa inițială a „operațiunii speciale” a lui Putin, în februarie-martie 2022. În încercarea de a desfășura un blitzkrieg, Federația Rusă a trimis o cantitate imensă de vehicule blindate și trupe, adânc, în teritoriile ucrainene, fără a le asigura protecția necesară. Acest lucru s-a transformat într-o înfrângere grandioasă a rușilor, o fugă din Kiev și din întreaga parte de nord a Ucrainei.

Morozov a menționat că atunci rușii au pierdut cea mai mare parte a armelor moderne, inclusiv tancurile T-72 și T-90, precum și flota BMP-3. „ Am pierdut oportunitatea de a conduce operațiuni majore în profunzime”, scrie fostul mercenar.

A doua greșeală a avut loc în aprilie-iunie, când Rusia a lansat atacuri frontale în regiunea Lugansk cu cele mai multe unități pregătite pentru luptă. Pierderile au fost „nebunești”, a recunoscut Morozov.

Și invadatorii fac a treia greșeală: știind despre furnizarea de artilerie occidentală cu rază lungă de acțiune către Ucraina, rușii au pus la îndemână depozite de muniții. Aceste obiecte sunt acum ținte care explodează puternic sub loviturile Forțelor Armate ale Ucrainei.

"Oportunitatea de a ataca cel puțin așa cum atacau înainte a fost pierdută", se plânge fostul mercenar.

Morozov i-a acuzat de prostie și furt pe cei din conducerea armatei ruse.

„Doar hoți proști, cu mintea îngustă. La fel ca conducerea civilă a țării”, scrie mercenarul furios.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu