Fost șef al SRI Alba, acționat în instanță de Traian Berbeceanu pentru "afirmații mincinoase și defăimătoare"

Fost șef al SRI Alba, acționat în instanță de Traian Berbeceanu pentru "afirmații mincinoase și defăimătoare"

Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Iulia Traian Berbeceanu l-a acționat în instanță pe fostul șef al SRI Alba Ioan Tarnu, căruia îi solicită daune morale și materiale de 150.000 de lei, acțiune civilă înregistrată la Tribunalul Alba.

Potrivit informațiilor postate vineri pe portalul instanței, Berbeceanu a introdus o acțiune în constatare, prin care solicită daune în valoare de 150.000 de lei, pârât fiind Ioan Tarnu.

La începutul lunii septembrie, în urma difuzării pe un post central de știri a unui interviu cu fostul șef al SRI Alba, Traian Berbeceanu a susținut, pe o rețea de socializare, că Tarnu ar fi făcut "nenumărate afirmații mincinoase, calomnioase, defăimătoare" la adresa sa. Berbeceanu și-a exprimat atunci nemulțumirea că respectivele afirmații au fost preluate de mai multe publicații centrale și locale, fără ca vreun jurnalist să îi solicite vreun punct de vedere.

"Îi solicit public (lui Tarnu — n.r.) să retracteze, prin intermediul acelorași posturi TV și publicații, în termen de 5 zile, afirmațiile mincinoase făcute la adresa mea, în caz contrar urmând să îl acționez în judecată, să solicit daune morale și plata acestora prin poprirea pensiei militare de care beneficiază. Banii astfel obținuți, promit să îi folosesc pentru plata unor burse de studii pentru 3 studenți la jurnalism (categoric vor ajunge), studenți care se vor angaja ca, după absolvire, să respecte deontologia profesiei de ziarist", scria, în 6 septembrie, pe contul său de FB, Traian Berbeceanu.

O săptămână mai târziu, acesta i-a trimis și o notificare fostului șef al SRI Alba, în care îi transmitea acestuia că a lansat în spațiul public "aspecte neadevărate" cu privire la persoana sa și "afirmații mincinoase" de natură să îi afecteze "în mod grav reputația și dreptul la imagine". Berbeceanu a menționat atunci că își rezervă dreptul de a-l acționa în instanță și de a cere obligarea la plata de daune morale și materiale corespunzătoare prejudiciului cauzat, apreciat de el la cel puțin 150.000 de lei.

AGERPRES/ (AS — autor: Marinela Brumar, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...