Fostul lider al cartelului de droguri din Tijuana, deportat din SUA în Mexic

Fostul lider al cartelului de droguri din Tijuana, deportat din SUA în Mexic

Eduardo Arellano Felix, fostul lider al cartelului de droguri din Tijuana, a fost deportat luni din SUA în Mexic, a anunţat biroul procurorul general mexican, citat de dpa.

După 13 ani de închisoare în SUA, bărbatul de 64 de ani a fost escortat până la graniţa de sud a Statelor Unite, fiind arestat la intrarea în Mexic pentru acuzaţii cu care se confruntă în această ţară, a declarat biroul procurorului general mexican într-un comunicat, în care îl numeşte doar 'Eduardo A '.

Arellano, supranumit 'El Doctor', a fost predat autorităţilor mexicane pe podul internaţional de frontieră Brownsville-Matamoros, între oraşele Brownsville, statul american Texas, şi Matamoros, statul mexican Tamaulipas.

Odată încheiată procedura de transfer, Arellano a fost arestat de agenţi ai procurorului general al Mexicului şi soldaţi pentru acuzaţii de crimă organizată, trafic de droguri şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni, potrivit comunicatului.

Arellano a fost arestat în Mexic şi extrădat în 2012 în SUA, unde a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru spălarea a zeci de milioane de dolari derivând din traficul de droguri şi alte infracţiuni.

El a obţinut o reducere a capetelor de acuzare - de la şapte la două - pentru colaborare cu autorităţile.

Arellano avea rolul de director financiar la Arellano Felix Organization (AFO), apărută în anii 1990 şi compusă din aproximativ zece fraţi.

Potrivit autorităţilor americane, AFO a fost odată printre cele mai violente şi mai puternice carteluri multinaţionale de trafic de droguri din lume.

Arellano a fost ultimul dintre fraţi care a fost condamnat, în urma mai multor ani de eforturi din partea SUA şi a Mexicului pentru destructurarea organizaţiei. După arestarea sa, autorităţile mexicane au declarat că generaţia care a fondat cartelul din Tijuana a fost dezmembrată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...