Fostul preşedinte columbian Alvaro Uribe, testat pozitiv la COVID-19

Fostul preşedinte columbian Alvaro Uribe, testat pozitiv la COVID-19

Fostul preşedinte columbian Alvaro Uribe a fost testat pozitiv la COVID-19 la doar câteva ore după ce Curtea Supremă de Justiţie a decis plasarea sa în arest la domiciliu pentru mituirea unor martori şi pentru a evita ca fostul şef al statului columbian să obstrucţioneze ancheta, au confirmat miercuri seară pentru EFE surse din cadrul partidului său, Centrul Democrat.

Curtea Supremă investighează dacă Uribe, în prezent senator, a mituit şi exercitat presiuni asupra martorilor pentru a-i reduce la tăcere în legătură cu acuzaţiile că el şi familia sa au avut legături cu grupuri paramilitare care au răspândit teroarea şi au jucat un rol important în conflictul armat din Columbia, care a durat 52 de ani. În timpul mandatului său controversat, din 2002 până în 2010, Uribe a supravegheat ofensiva militară ce a slăbit principala grupare de gherilă a ţării, FARC, dar în timpul căreia soldaţii au ucis mii de civili pe care i-au prezentat ca membri ai gherilei pentru a obţine prime.

O echipă de medici l-a vizitat miercuri pe fostul preşedinte la una dintre proprietăţile sale, 'El Ubérrimo', situată în departamentul Cordoba (în Caraibe, nord), unde se află în izolare ca urmare a carantinei decretate de guvernul de la Bogota pentru combaterea COVID-19 şi unde se presupune că va rămâne în arest la domiciliu. Potrivit EFE, nu este clar dacă personalul medical care l-a vizitat a făcut-o pentru a-i face testul pentru COVID-19 sau pentru a-i înmâna rezultatul.

Potrivit presei locale, Uribe, în vârstă de 68 de ani, s-a plâns de dureri în gât, dar starea sa de sănătate este bună.

Moşia 'El Ubérrimo' se află în oraşul Monteria, capitala departamentului Cordoba, una dintre regiunile cele mai afectate de pandemie în ultimele săptămâni.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate (INS), în Monteria s-au înregistrat 4.688 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 431 de decese.

La nivelul întregii ţări, s-au înregistrat până în prezent 345.714 de persoane infectate şi 11.624 de decese.

La 6 aprilie, Uribe a anunţat că a fost supus unui test pentru COVID-19 şi că rezultatul a fost negativ. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Răsturnare de situație? / Fanii Craiovei au provocat întreruperea partidei cu Sepsi pentru a se răzbuna pe Mititelu jr

4 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

5 Polițiști mână în mână cu o „gardiancă” a fraților Tate? / Mărturia care dă fiori a uneia dintre victime