Fostul preşedinte francez Giscard d'Estaing, acuzat de agresiune sexuală

Fostul preşedinte francez Giscard d'Estaing, acuzat de agresiune sexuală

Fostul preşedinte francez Valéry Giscard d'Estaing, în vârstă de 94 de ani, a fost acuzat de agresiune sexuală de o ziaristă germană care îi reproşează că i-a pus mâna pe fund atunci când ea s-a deplasat pentru a-i lua un interviu, în decembrie 2018, a dezvăluit ziarul Le Monde, citat joi de EFE.

Ann-Kathrin Stracke, care are în prezent 37 de ani şi lucrează pentru postul public german WDR, scrie în plângerea înregistrată la data de 10 martie la Procuratura din Paris că faptele s-au petrecut în biroul lui Giscard d'Estaing din capitala Franţei, unde ziarista s-a deplasat pentru a pregăti o emisiune care marca centenarul naşterii fostului cancelar german Helmut Schmidt.

La 18 decembrie 2018, după ce l-a intervievat pe Giscard d'Estaing pe tema relaţiei sale cu fostul cancelar - dat fiind că s-au aflat amândoi la putere în ţările lor în aceeaşi perioadă de timp -, ziarista l-a rugat pe fostul şef al statului francez să facă o fotografie cu ea şi cu echipa care o însoţea, compusă din două persoane.

Stracke povesteşte că fostul preşedinte a cuprins-o cu braţul, a prins-o de talie şi i-a pus mâna pe fund. Şi că, atunci când a fost făcută o a doua fotografie, Giscard d'Estaing a repetat gestul.

Ceva similar s-a întâmplat şi când Giscard d'Estaing s-a oferit să-i arate ziaristei câteva fotografii în care apărea alături de diferite personalităţi.

Iar când şi-au luat rămas bun, după ce a sărutat-o apăsat pe obraji, fostul preşedinte francez i-a şoptit ziaristei germane la ureche: "Somn uşor".

Odată întoarsă la redacţie, în Germania, Stracke le-a povestit cele întâmplate superiorilor ei, care au considerat că acuzaţiile jurnalistei sunt grave şi au apelat la un cabinet de avocaţi, care a redactat un raport pe baza căruia s-a făcut un rezumat ce a fost trimis prin poştă lui Giscard d'Estaing la data de 23 mai 2019.

Într-o primă reacţie după aflarea informaţiei despre denunţ, Olivier Revel, director de cabinet al fostului şef de stat al Franţei, a declarat că Giscard d'Estaing nu-şi aminteşte deloc de întâlnirea cu ziarista germană. Revel a adăugat că, dacă "ceea ce i se reproşează ar fi adevărat, atunci ar regreta nespus, dar că nu-şi aminteşte absolut nimic". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...