Fostul preşedinte Nicolas Sarkozy a pierdut un prim apel împotriva judecării lui într-un dosar de corupţie

Fostul preşedinte Nicolas Sarkozy a pierdut un prim apel împotriva judecării lui într-un dosar de corupţie

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a pierdut luni primul apel împotriva judecării sale pentru trafic de influenţă şi corupţie şi trebuie să aştepte rezultatul celui de al doilea apel pentru a afla dacă va fi trimis în judecată, a anunţat parchetul din Paris, relatează Reuters.

Sarkozy, care a fost preşedinte între 2007 şi 2012, este suspectat că a ajutat un procuror să promoveze în schimbul unor informaţii despre o anumită anchetă penală.

Anchetatorii examinau interceptări pentru a verifica alegaţiile conform cărora fostul lider libian Muammar Gaddafi a finanţat campania electorală a lui Sarkozy când au început să suspecteze că fostul preşedinte francez a utilizat o reţea de informatori pentru a urmări evoluţia anchetei.

Nu se ştie până în prezent când va fi judecat următorul apel, notează Reuters.

Nicolas Sarkozy a fost învins de socialistul Francois Hollande când a candidat pentru un nou mandat de preşedinte, în 2012. De atunci a fost vizat de o serie de investigaţii pentru corupţie, fraudă, favoritism şi nereguli în finanţarea campaniilor electorale.

Potrivit legii franceze, un suspect nu este inculpat oficial pentru o infracţiune decât dacă este trimis în judecată. Traficul de influenţă este pasibil în Franţa de o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare şi o amendă de 500.000 de euro.

Sarkozy a pierdut imunitatea prezidenţială la o lună după încetarea mandatului în fruntea statului, notează Reuters.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?