Fostul procuror comunist Ghe. Bălășoiu încasează cea mai mare pensie din România: 73.890 lei brut, 66.701 lei net! Oameni buni, în ce țară trăim?

Fostul procuror comunist Ghe. Bălășoiu încasează cea mai mare pensie din România: 73.890 lei brut, 66.701 lei net! Oameni buni, în ce țară trăim?

Oameni buni, în ce țară trăim? Fostul procuror comunist Gheorghe Bălășoiu încasează cea mai mare pensie din România: 73.890 lei brut, 66.701 lei net! Conform informațiilor Comisarul.ro, și în 2019, Gheorghe Bălășoiu, fostul comandant al Penitenciarului Colibași rămâne cel mai bine plătit pensionar din România. Acesta încasează lunar o pensie de 66.701 lei.

Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), cea mai mare pensie brută plătită în acest an este de 73.890 de lei, din care 7.189 de lei sunt opriți ca impozit.

Așadar, cel mai bine plătit pensionar din România încasează lunar 66.701 lei. 

Cel mai bine plătit pensionar din România, în 2019, este Gheorghe Bălășoiu, fost procuror-şef în judeţul Argeş şi fost comandant al Penitenciarului Colibaşi.

În septembrie 2018, presa relata cum i-a explodat pensia fostului comandant al Penitenciarului Colibași, în doar zece luni, de la 34.700 de lei la 51.334 de lei în zece luni.

De această dată, în doar șapte luni, din iunie 2018 până în ianuarie 2019, pensia de serviciu i-a explodat de la 51.334 de lei la 66.701 lei. Concret, în doar șapte luni, pensia lui Bălășoiu a crescut cu 15.367 de lei.

Cum se motivează creșterea pensiei lui Gheorghe Bălășoiu

„În ceea ce privește cuantumul pensiei de serviciu la care faceți referire, facem precizarea că, în decursul unei perioade de timp, acesta se poate modifica.

Conform prevederilor art.85 din Legea nr.303/2004 cu modificările și completările ulterioare, pensiile de serviciu ale judecătorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevăzute la art. 84 se actualizează ori de câte ori se majorează indemnizaţia brută lunară a unui judecător şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime.

Dacă în urma actualizării rezultă o pensie de serviciu mai mică, judecătorul sau procurorul îşi poate păstra pensia aflată în plată”, transmitea Ministerul Muncii, printre altele, în luna septembrie a anului 2018.


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…