Fostul secretar american de stat Henry Kissinger, primit de președintele rus, Vladimir Putin, la Kremlin

Fostul secretar american de stat Henry Kissinger, primit de președintele rus, Vladimir Putin, la Kremlin

Președintele rus, Vladimir Putin, l-a primit joi la Moscova pe fostul secretar american de stat Henry Kissinger, a anunțat Kremlinul, într-un comunicat, transmite agenția Reuters.

Acesta nu a oferit detalii despre ce au discutat cei doi interlocutori, precizând doar că Henry Kissinger a venit în Rusia pentru Primakov Readings, un forum anual al experților, diplomaților și oamenilor politici.

Kissinger a avut o întrevedere cu președintele american, Donald Trump, luna trecută, iar cei doi șefi de stat, american și rus, urmează să se întâlnească în marja summitului G20 de la Hamburg (Germania), din zilele de 7 și 8 iulie.

Aceasta ar reprezenta prima întâlnire față în față între Putin și Trump, de când acesta din urmă a devenit președinte al SUA.

Reuters amintește că Henry Kissinger, în calitate de consilier pentru securitate națională al președintelui american Richard Nixon, a stabilit un canal privat de comunicare cu Anatoly Dobrynin, ambasadorul URSS la Washington, fapt apreciat de istorici că a contribuit la reducerea tensiunilor în Războiul Rece.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Așa o fi?

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!