Fostul senator democrat Jim Webb ar putea fi desemnat secretar al apărării Statelor Unite (presă)

Fostul senator democrat Jim Webb ar putea fi desemnat secretar al apărării Statelor Unite (presă)

Fostul senator democrat Jim Webb ar putea fi următorul secretar al apărării Statelor Unite, scrie joi cotidianul New York Times, preluat de Reuters.

Un oficial din administraţia preşedintelui Donald Trump a declarat că Webb a fost abordat de vicepreşedintele Mike Pence şi de şeful personalului Casei Albe, Mick Mulvaney, arată ziarul citat, fără a preciza identitatea sursei. New York Times menţionează că alte două surse - una de la un nivel înalt din Departamentul Apărării şi o alta neprecizată - au confirmat independent existenţa unor discuţii interne privind numirea fostului senator din Virginia ca succesor al lui Jim Mattis, a cărui demisie din funcţia de şef al Pentagonului a intrat în vigoare marţi.

Webb a mai ocupat o poziţie importantă într-o administraţie republicană. El a fost secretar al Marinei Militare a SUA în timpul preşedinţiei lui Ronald Reagan, reaminteşte Reuters.

Demisia fostului general de infanterie marină Mattis de la conducerea Departamentului Apărării a fost apreciată ca o critică la adresa preşedintelui Trump, după ce acesta a decis să retragă trupele americane din Siria şi să reducă la jumătate efectivele militare ale SUA din Afganistan. Preşedintele l-a desemnat ca secretar interimar al apărării pe fostul adjunct al lui Mattis, Patrick Shanahan, şi a declarat miercuri că de fapt nu a fost vorba de o demisie, ci de o demitere.

New York Times apreciază că numirea lui Webb i-ar permite lui Trump să evite numirea ca şef al apărării a unui reprezentant al Partidului Republican, din rândurile căruia au fost vehiculate numele senatorilor Tom Cotton şi Lindsey Graham, precum şi al fostului senator Jim Talent. Democratul Webb, în vârstă de 72 de ani, veteran al războiului din Vietnam, autor de cărţi, jurnalist şi realizator de filme, este considerat adept al unei atitudini mai puţin dure decât republicanii menţionaţi.

Ziarul nu a obţinut niciun comentariu din partea Casei Albe sau a lui Webb. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

3 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

4 O femeie din Cluj vaccinată cu Pfizer, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel, a murit în secția de …

5 Raluca Medeşan a murit la doar 34 de ani / Era co-fondatoarea proiectului Profesorul Digital