Fotbal - CM 2018: Joachim Loew rămâne selecţionerul Germaniei (oficial)

Fotbal - CM 2018: Joachim Loew rămâne selecţionerul Germaniei (oficial)

Joachim Loew va rămâne selecţioner al Germaniei, deşi echipa, campioana en titre, a fost eliminată încă din faza grupelor la Cupa Mondială 2018, a anunţat marţi Federaţia germană de fotbal (DFB), citată de presa internaţională.

Imediat după dezastru, DFB s-a pronunţat pentru păstrarea lui Loew şi a staff-ului său tehnic la conducerea Mannschaft-ului, dar selecţionerul a cerut câteva zile de reflecţie.

Numit la cârma naţionalei în 2006, după Mondialul găzduit de ţara sa, Loew a condus echipa până în semifinale la toate marile turnee internaţionale, cu excepţia celui din Rusia. Cariera sa a culminat cu câştigarea titlului mondial în Brazilia, în 2014. Loew se află sub contract cu DFB până la viitoarea Cupă Mondială, ce va avea loc în Qatar, în 2022.

Preşedintele Federaţiei germane, Reinhard Grindel, şi-a asumat riscul de a-l reconfirma pe Loew chiar înaintea eşecului surprinzător suferit în faţa Coreei de Sud (0-2), sinonim cu eliminarea de la turneul final din Rusia. "Înaintea Mondialului, am decis să-i prelungim contractul lui Loew (până în 2022), pentru că noi considerăm că nimeni nu poate gestiona mai bine decât el reconstrucţia care va fi indispensabilă după Mondial, indiferent ce se va întâmpla", a spus atunci Grindel.

La revenirea în Germania, preşedintele DFB a afirmat că Loew este liber să-şi aleagă viitorul, exprimându-şi însă speranţa că acesta va rămâne la conducerea echipei naţionale.

Selecţionerul nu a dorit să se exprime după eliminarea din faza grupelor, anunţând că va lua o decizie în urma unor discuţii cu oficialii federaţiei.

"Echipa nu a arătat ceea ce poate să facă în mod normal, iar eu ca antrenor sunt responsabil pentru asta. Trebuie să mă întreb, desigur, de ce nu am reuşit", a spus Loew.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...