Fotbal - Liga I: Dinamo a învins-o pe FCSB cu 2-1

Fotbal - Liga I: Dinamo a învins-o pe FCSB cu 2-1

Dinamo Bucureşti a învins-o pe FCSB cu scorul de 2-1 (1-1), duminică seara, pe Arena Naţională din Capitală, în etapa a 25-a a Ligii I de fotbal.

Dinamo, care a ratat pentru al treilea an consecutiv intrarea în play-off, a reuşit o victorie frumoasă în faţa unei candidate la titlu, rivala FCSB, iar acest succes oferă o nouă speranţă clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare, într-un sezon al dezamăgirilor.

Dinamo a evoluat cu multă dăruire, a fost mai inspirată decât FCSB, care nu se regăseşte în 2020, având o singură victorie în patru partide (un egal şi două eşecuri). Meciul a fost unul destul de tensionat, cu întreruperi de zece minute în fiecare repriză, prima pentru accidentarea lui Perovic, iar a doua pentru petarde aruncare de suporteri.

FCSB a avut prima ocazie a meciului, în min. 14, când Creţu şutat din marginea careului, dar Piscitelli a prins. Vicecampioana a ratat o mare şansă de a deschide scorul, în min. 16, când Coman a scăpat pe contraatac, însă a şutat puţin pe lângă poartă.

Dinamo a avut prima oportunitate în min. 20, însă şutul lui Mrzljak a fost prins de Bălgrădean. Meciul a fost întrerupt pentru câteva zeci de secunde, în min. 23, din cauza petardelor aruncate de suporterii dinamovişti.

Dinamo a deschis scorul prin Andrei Sin, în min. 37, cu un şut cu stângul la vinclu din lovitură liberă, de la circa 25 de metri, de pe partea dreaptă. Sin a marcat primul său gol pentru Dinamo, care nu mai jucase în Liga I din etapa a 6-a.

În min. 44, atacantul sârb Marko Perovic (Dinamo) a fost lovit cu piciorul în figură de Iulian Cristea (FCSB) şi şi-a pierdut cunoştinţa, fiind nevoie de intervenţia ambelor ambulanţe. Perovic a primit îngrijiri medicale şi i-a fost imobilizat gâtul, fiind scos de pe teren în ambulanţă, însă ulterior s-a anunţat că este bine.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Arbitrul Horaţiu Feşnic (Cluj-Napoca), care îi acordase iniţial cartonaşul galben lui Cristea, a revenit asupra deciziei şi i-a arătat cartonaşul roşu înainte de a relua jocul (45+4).

FCSB a egalat în min. 45+9, prin Florin Tănase, din penalty, după un fault comis de Ioan Filip asupra lui Bogdan Planic.

Dinamo a fost mai bună şi la reluare, dar Sorescu (53) a tras puţin peste poartă din lovitură liberă de la 24 metri, după care D. Popa (56) a şutat peste din marginea careului.

Dinamo a preluat conducerea în min. 62, prin golul lui Valentin Lazăr, care a reluat simplu centrarea lui Deian Sorescu. Meciul a fost întrerupt de arbitru pentru zece minute din cauza petardelor aruncate de suporteri după gol, iar cele două formaţii au plecat la vestiare.

Dinamo a fost aproape şi de al treilea gol, la reluarea jocului, dar Sorescu (65) a fost blocat de Creţu, iar apoi Soiledis a respins din faţa liniei porţii şutul dinamovistului.

FCSB a presat mai mult pe final, a ajuns de mai multe ori la poartă, însă fără a-şi crea ocazii clare. Ad. Popa a tras de la 18 metri, însă Piscitelli a fost la post (80) la una dintre puţinele acţiuni finalizate.

Dinamo a fost periculoasă şi prin Fabbrini în final, dar şutul din unghi al italianului (87) a fost prins de Bălgrădean.

A fost pentru a 23-a oară în toate competiţiile când cele două s-au duelat pe Arena Naţională, roş-albaştrii având nouă succese, au fost nouă rezultate de egalitate şi cinci victorii pentru Dinamo, potrivit LPF.

Dinamo reuşise ultima victorie în faţa rivalei (2-1), pe 1 mai 2017. În tur, scorul a fost egal, 1-1.

Cele două echipe s-au confruntat pentru a 146-a oară în principala competiţie internă, de 49 de ori s-au impus dinamoviştii, de 43 de ori a câştigat FCSB, iar 54 de jocuri s-au terminat la egalitate. Cu Dinamo gazdă, bilanţul este de 73 de jocuri, 30 victorii Dinamo, 26 remize şi 17 succese FCSB.

Dinamo Bucureşti - FCSB Bucureşti 2-1 (1-1)
Au marcat: Andrei Sin (37), Valentin Lazăr (62), respectiv Florin Tănase (45+9 - penalty).
Bucureşti, Arena Naţională: 27.668 spectatori
Liga I, etapa a 25-a

Au evoluat echipele:
Dinamo: 93. Riccardo Piscitelli - 26. Kristian Kostrna, 66. Ante Puljic (căpitan), 27. Ricardo Grigore, 20. Andrei Sin (5. Alexandru Răuţă, 86) - 4. Ioan Filip, 24. Filip Mrzljak - 22. Deian Sorescu, 31. Diego Fabbrini, 99. Robert Moldoveanu (8. Valentin Lazăr, 59) - 18. Slavko Perovic (19. Daniel Popa, 45+4). Antrenor: Dusan Uhrin jr.
Rezerve neutilizate: 1. Cătălin Straton - 2. Szabolcs Kilyen, 98. Mircea Andreas Mihaiu, 38. Andrei Ahmed Bani Mustafa.
FCSB:
34. Cristian Bălgrădean - 2. Valentin Creţu, 17. Iulian Cristea, 16. Bogdan Planic, 18. Aristeidis Soiledis - 11. Olimpiu Moruţan (88. Adrian Popa, 46), 8. Lucian Filip, 27. Darius Olaru (26. Răzvan Oaidă, 46) - 98. Dennis Man, 10. Florin Tănase (căpitan), 7. Florinel Coman (9. Harlem Eddy Gnohere, 66). Antrenor: Bogdan Vintilă.
Rezerve neutilizate: 99. Andrei Vlad - 6. Dragoş Nedelcu, 15. Marko Momcilovic, 20. Ionuţ Vînă.

Arbitru: Horaţiu Feşnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenţi: Marius Marica (Gloria Bistriţa), Marius Badea (Râmnicu Vâlcea); arbitru de rezervă: Ionuţ Coza (Cernica/Ilfov)
Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) - CCA, Marian Ivan (Braşov) - LPF
Cartonaşe galbene: Mrzljak (21), Fabbrini (31), Planic (33), V. Lazăr (60), Man (67), Oaidă (77), Kostrna (79).
Cartonaş roşu: Iulian Cristea ((45+4).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

Citiţi şi:

* F otbal: Incidente între suporteri la derby-ul Dinamo - FCSB

* Fotbal: Florin Tănase (FCSB) - Nu ne-am gândit nicio secundă că vom pierde cu Dinamo

* Fotbal: Bogdan Vintilă (FCSB) - Nu e uşor de digerat o înfrângere cu Dinamo

* Fotbal: Dusan Uhrin Jr (Dinamo) - Cheia acestui joc a fost Valentin Lazăr

* Fotbal: Răzvan Oaidă (FCSB) - Nu avem nicio scuză că am pierdut cu Dinamo

* Fotbal: Cristian Bălgrădean (FCSB) - După aspectul jocului nu cred că meritam foarte mult


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro