Fotbal - Liga I: Universitatea Craiova, la prima sa victorie la Botoşani, cu 2-0

Fotbal - Liga I: Universitatea Craiova, la prima sa victorie la Botoşani, cu 2-0

Universitatea Craiova a învins-o pe FC Botoşani cu scorul de 2-0 (0-0), duminică seara, în deplasare, într-o partidă din etapa a opta a fazei play-off a Ligii I de fotbal.

Universitatea, liderul la zi al campionatului, a reuşit prima sa victorie la Botoşani, după şase eşecuri la rând şi un meci egal.

Craiovenii s-au impus după două lovituri de la 11 metri, transformate de Alexandru Cicâldău (73) şi de brazilianul Gustavo (90+5). Primul penalty a fost obţinut de Valentin Mihăilă, iar al doilea de Gustavo, de fiecare dată după faulturi comise de Andrei Chindriş. Universitatea câştigase şi în runde precedentă (2-1 cu FCSB) după două penalty-uri, fructificate de Cicâldău şi Dan Nistor.

Într-un meci în care cel mai bun om de pe teren a fost portarul gazdelor, Eduard Pap, Universitatea şi-a creat ocazii prin Elvir Koljic (4, 86), Uros Cosic (17), Ştefan Baiaram (80), Nicuşor Bancu (80), de fiecare dată goalkeeper-ul opunându-se salvator. Oaspeţii au mai ratat prin Stephane Acka (7), Dan Nistor (55) şi Bancu (61).

FC Botoşani a avut şanse de gol prin Stefan Askovski (39, 46) şi Hamidou Keyta (74).

Universitatea a obţinut a şasea victorie consecutivă, însă prima dintre ele la o diferenţă mai mare de un gol.

FC Botoşani rămâne cu o singură victorie în play-off.

În tur, Universitatea a câştigat cu 2-1. În sezonul regulat, scorul a fost egal în tur, 1-1, iar Universitatea s-a impus la Craiova cu 3-1.

FC Botoşani - Universitatea Craiova 0-2 (0-0), Stadion Municipal - Botoşani
Au marcat: Alexandru Cicâldău (73 - penalty), Gustavo Di Mauro Vagenin (90+5 - penalty).
Arbitru: Radu Petrescu; arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac, Mircea Mihail Grigoriu (toţi din Bucureşti); arbitru de rezervă: Cătălin Popa (Piteşti)
Observator CCA: Cristian Nica (Ploieşti)
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa foto: (c) Universitatea Craiova /facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren