Fotbal: Academia uruguayană de Litere acuză Federaţia engleză de "ignoranţă" în cazul atacantului Edinson Cavani

Fotbal: Academia uruguayană de Litere acuză Federaţia engleză de "ignoranţă" în cazul atacantului Edinson Cavani

Academia uruguayană de Litere i-a luat apărarea atacantului Edinson Cavani şi a acuzat Federaţia engleză de fotbal că a dat dovadă de "ignoranţă" în judecarea cazului atacantului echipei Manchester United, sancţionat pentru utilizarea unui cuvânt considerat rasist, într-o postare pe Instagram.

Ca răspuns la un mesaj de felicitare ce i-a fost adresat de un prieten după ce a marcat două goluri în victoria reuşită de Manchester United pe terenul lui Southampton (3-2), în data de 29 noiembrie, Cavani a scris "Gracias negrito" ("Mulţumesc, negrişorule").

După ce a şters mesajul, Cavani şi-a cerut scuze, iar United l-a apărat, explicând că atacantul a folosit cu intenţii prietenoase acel cuvânt, ce are o conotaţie diferită în America de Sud.

Federaţia engleză de fotbal (FA) nu a ţinut însă cont de aceste explicaţii şi l-a suspendat pe Cavani pentru trei meciuri, obligându-l să plătească şi o amendă de 100.000 de lire sterline.

Într-o luare de poziţie în acest caz, Academia uruguayană de Litere consideră că FA "a comis o nedreptate gravă faţă de sportivul uruguayan şi-a arătat ignoranţa pronunţându-se cu privire la folosirea limbii spaniole, fără să ţină cont de complexitate şi de context".

Academia a explicat, totodată, că "în contextul în care a fost folosit", cuvântul respectiv poate reprezenta doar o dovadă de "afecţiune", iar expresiile de acest gen "sunt folosite adeseori fără o legătură cu aspectul subiectului".

Edinson Cavani a anunţat că "acceptă sancţiunile disciplinare", în condiţiile în care este "străin de normele limbii engleze, însă a subliniat că "nu împărtăşeşte punctul de vedere al FA".

"Îmi cer scuze dacă am jignit pe cineva exprimându-mi afecţiunea pentru un prieten, asta n-a fost deloc intenţia mea", a precizat atacantul lui Manchester United într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

În urma acestei suspendări, fotbalistul uruguayan a ratat meciul în meciul de campionat câştigat vineri de Manchester United în faţa formaţiei Aston Villa (2-1), urmând să lipsească şi de la partidele cu Manchester City, din semifinalele Cupei Ligii, şi Watford, contând pentru turul 3 al Cupei Angliei.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …