Fotbal: Anglia cere o ''anchetă urgentă'' a UEFA, după manifestările rasiste de la Sofia

Fotbal: Anglia cere o ''anchetă urgentă'' a UEFA, după manifestările rasiste de la Sofia

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a anunţat luni seara că va cere UEFA să ancheteze manifestările rasiste ale fanilor bulgari faţă de unii jucători ai naţionalei Albionului, în meciul câştigat de Anglia cu 6-0 contra Bulgariei, la Sofia, în preliminariile EURO 2020, transmite AFP.

''Putem confirma că jucătorii englezi au fost ţinta scandărilor rasiste în timpul meciului din preliminariile EURO 2020 contra Bulgariei. Este inacceptabil la acest nivel'', a scris FA în comunicat.

''Vom cere UEFA o anchetă urgentă asupra acestor fapte'', a continuat federaţia engleză, subliniind că este în mod trist conştientă de faptul că nu e prima oară când jucătorii săi sunt vizaţi de insulte rasiste .

Şi în meciul cu Muntenegru, jucătorii englezi au fost ţinta unor strigăte de maimuţă.

Meciul Bulgaria - Anglia a fost întrerupt pentru scurt timp în două rânduri de arbitrul croat Ivan Bebek în prima repriză, însă oficialul nu a decis să trimită echipele la vestiare, cum prevede protocolul, după o primă întrerupere pe motive de manifestări rasiste.

O parte a publicului de pe stadionul ''Vasil Levski'', arenă deja afectată de sancţiunile UEFA, cu un sector de 5.000 de locuri închis după manifestări rasiste la partida cu Kosovo, i-a insultat rasist pe jucătorii de culoare din echipa Angliei, fundaşul Tyrone Mings şi atacanţii Marcus Rashford şi Raheem Sterling.

Spre finalul primei reprize, a avut loc o discuţie lungă între arbitru şi oficialii celor două echipe, precum şi cu jucătorii celor două echipe, dar în cele din urmă jocul a fost reluat şi s-au disputat şase minute adiţionale până la pauză.

Selecţionerul echipei Angliei, Gareth Southgate, a declarat pentru ITV despre manifestările de la Sofia: ''Ştiam că (scandările rasiste) sunt o situaţie inacceptabilă, însă cred că am transmis două mesaje, câştigând meciul, dar şi atrăgând atenţia asupra acestei situaţii. Meciul a fost oprit de două ori şi ştiu că pentru mulţi nu este destul, dar am fost angajat cu grupul în această procedură. Vreau să spun că oficialii au fost foarte reactivi. Le-am raportat imediat ce am auzit, a fost într-o comunicare constantă între oficialii de la marginea terenului şi arbitri''.

Anglia a făcut un pas uriaş spre turneul final, după victoria la scor cu Bulgaria, 6-0 la Sofia. Rashford, Barkley (două), Sterling (două) şi Kane au marcat golurile echipei antrenate de Gareth Southgate. Plamen Iliev (ex-Astra Giurgiu) a fost în poarta gazdelor. Gheorghi Sarmov (ex-ACS Poli Timişoara) a intrat la pauză la bulgari. Bulgaria ocupă ultimul loc în grupă. AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

4 Rezistența ucraineană a „eliberat de viață” încă un trădător

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...