Fotbal: Anglia dă tonul la mercato de iarnă

Fotbal: Anglia dă tonul la mercato de iarnă

Mercato de iarnă începe luni şi cluburile engleze riscă să ridice în continuare preţurile, după ce un nou record a fost stabilit, cel al fundaşului cel mai scump din lume, olandezul Virgil Van Dijk, recrutat de Liverpool la mijlocul acestei săptămâni pentru 84 milioane euro, dar care nu va putea juca pentru noua sa echipă decât după deschiderea pieţei, pe 1 ianuarie, relatează AFP.

Campionatul englez beneficiază de o putere financiară incomparabilă, graţie drepturilor de televizare (2,3 miliarde euro anual pentru perioada 2016-2019), iar un club cum este Liverpool a putut cheltui 84 de milioane de euro pentru a aduce de la Southampton un fundaş necunoscut marelui public, Virgil Van Dijk.

Sectorul defensiv este o prioritate la majoritatea echipelor din Premier League cu ocazia bursei de transferuri din iarnă, iar un nume este citat regulat, cel al lui Jonny Evans, un jucător de la West Bromwich Albion, menţionat printre alţii în curtea lui Manchester City.

Foto: (c) Carl Recine / REUTERS

În privinţa atacului, Arsenal ar putea anima piaţa. Atacantul chilian Alexis Sanchez pare pe picior de plecare şi "Tunarii" sunt preocupaţi şi de Jack Wilshere şi Mesut Ozil, ambii la final de contract în luna iunie. Dacă clubul londonez îl vinde bine pe Sanchez, atunci ar putea să reia tratativele cu monegascul Thomas Lemar, pe care Liverpool şi-l doreşte în egală măsură.

Foto: (c) WILL OLIVER / EPA

La Everton, antrenorul Sam Allardyce a explicat, la rândul său, că este în căutarea unui vârf de atac la acest mercato.

Manchester United ar putea ridica, de asemenea, preţul pieţei după ce antrenorul Jose Mourinho a cerut cheltuieli suplimentare, în ciuda celor 320 milioane euro utilizaţi pentru transferuri de la sosirea sa în vara lui 2016.

În privinţa portarilor, presa engleză face referire la un eventual interes din partea lui Real Madrid pentru David de Gea (Manchester United) sau Thibaut Courtois (Chelsea), în timp ce ziariştii spanioli consideră mai degrabă valabil pentru Real pista promiţătorului Kepa Arrizabalaga de la Bilbao.
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România

5 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul