Fotbal: Anton Petrea, instalat oficial în funcţia de antrenor al FCSB

Fotbal: Anton Petrea, instalat oficial în funcţia de antrenor al FCSB

FCSB a anunţat miercuri că Bogdan Vintilă a părăsit postul de antrenor principal al echipei, locul său fiind ocupat de Anton Petrea.

Noul tehnician al FCSB va fi ajutat de preparatorul fizic Thomas Neubert, alături de care a mai lucrat, în două rânduri (2012-2014 şi în 2016) pentru FCSB. De asemenea, din staff-ul acestuia vor face parte, în continuare, Ovidiu Petre (analist), Horea Codorean (preparator fizic) şi Marius Popa (antrenor cu portarii).

Bogdan Vintilă a ocupat funcţia de antrenor principal între 23 august 2019 şi 15 iulie 2020.

În perioadele în care a activat la FCSB din postura de antrenor secund al lui Laurenţiu Reghecampf, Anton Petrea a contribuit la câştigarea a două titluri (2013 şi 2014), a Supercupei României (2013) şi a Cupei Ligii (2016), precum şi la performanţele din UEFA Europa League şi UEFA Champions League.

Patronul echipei FCSB, Gigi Becali a explicat marţi că motivul pentru care l-a ales pe Anton Petrea antrenor principal este faptul că actualul delegat al echipei, Mihai Pintilii, nu deţine deocamdată licenţa Pro.

"Mâine voi fi la echipă (n.r. - la antrenament) ca să prezint noul antrenor, pe Toni Petrea şi pe preparatorul fizic Thomas Neubert. Mihai Pintilii va fi antrenor secund până va face şcoala (n.r. - va obţine licenţa PRO), ce să-i fac? Dacă avea acum licenţa, îl puneam pe Pintilii, nu mă feresc de nimeni. Dar dacă nu are licenţa, îl pun pe Petrea principal", a afirmat Becali.

Bogdan Vintilă va ocupa, conform declaraţiilor lui Becali, antrenor principal al echipei a doua a clubului. El a fost instalat în funcţia de antrenor principal al FCSB la 23 august 2019, preluând postul de la Vergil Andronache, cel care a asigurat interimatul după plecarea antrenorului principal Bogdan Andone.

Acum în vârstă de 45 de ani, Anton Petrea a evoluat ca jucător la formaţiile Juventus Bucureşti, Venus Bucureşti, FC Rapid şi FC Snagov, iar după retragerea din activitate, în 2012, a devenit secund în staff-ul antrenorului Laurenţiu Reghecampf. Alături de acesta, el a lucrat la formaţiile FC Snagov, Concordia Chiajna, FCSB, Al Hilal, Litex Loveci, Al Wahda şi Al Wasl.
AGERPRES (AS/autor: Adrian Ţone, editor: Mircea Lazaroniu)

Sursa foto: FCSB / Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...