Fotbal: Antrenorul Arsene Wenger se desparte de Arsenal Londra, după 22 de ani

Fotbal: Antrenorul Arsene Wenger se desparte de Arsenal Londra, după 22 de ani

Francezul Arsene Wenger a anunţat vineri că va părăsi, la finalul acestui sezon, postul de antrenor al echipei engleze de fotbal Arsenal Londra, pe care l-a ocupat în ultimii 22 de ani, informează Reuters şi AFP.

"După o analiză atentă şi în urma discuţiilor cu clubul, simt că este momentul potrivit pentru mine să mă retrag la finalul sezonului", a declarat tehnicianul de origine alsaciană într-un comunicat postat pe site-ul oficial al lui Arsenal.

În vârstă de 68 ani, Wenger a sosit la gruparea din nordul Londrei în octombrie 1996, fiind cel mai longeviv manager în activitate din Premier League. Contractul său cu Arsenal este valabil până la finalul sezonului viitor.

Sub conducerea antrenorului francez, Arsenal a cucerit trei titluri de campioană naţională (1998, 2002, 2004) şi şapte Cupe ale Angliei (1998, 2002, 2003, 2005, 2014, 2015 şi 2017), impunându-se tot de şapte ori în Supercupa Angliei (Community Shield).

Arsene Wenger a reuşit, totodată, să califice echipa londoneză în Liga Campionilor 20 de ani consecutiv.

Conducerea clubului londonez a anunţat că va anunţa în cel mai scurt timp numele succesorului lui Wenger, care ar putea fi germanul Thomas Tuchel, liber de contract după despărţirea de Borussia Dortmund.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”