Fotbal: Argentina, ţinută în şah pe teren propriu în preliminariile CM 2022

Fotbal: Argentina, ţinută în şah pe teren propriu în preliminariile CM 2022

Selecţionata Argentinei, cu starul Lionel Messi printre titulari, a obţinut doar un rezultat de egalitate pe teren propriu, scor 1-1, în compania reprezentativei Paraguayului, joi seara, într-o partidă contând pentru etapa a treia a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2022, zona America de Sud.

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 21 al meciului disputat cu porţile închise pe stadionul "La Bombonera" din Buenos Aires, în urma unui penalty transformat de Angel Romero, după ce Miguel Almiron a fost faultat în careu. Argentinienii au restabilit egalitatea în finalul primei reprize, prin Nicolas Gonzalez (40).

Înaintea startului jocului s-a păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor pandemiei de coronavirus, care a generat aproape 35.000 de decese în Argentina.

Acesta este primul pas greşit făcut de argentinieni de la debutul preliminariilor CM 2022, după ce au învins primele două etape echipele Ecuadorului (1-0) şi Boliviei (2-1).

În celălalt meci programat joi seara în zona sud-americană a preliminariilor Cupei Mondiale, selecţionata Ecuadorului a învins în deplasare, cu 3-2, reprezentativa Boliviei.

Au marca: Beder Caicedo (46), Angel Mena (55) şi Carlos Gruezo (88 - penalty) pentru învingători, respectiv Juan Carlos Arce (37) şi Marcelo Martins Moreno (60).

Partida de la La Paz a fost precedată, la fel ca şi cea din capitala Argentinei, de un moment de reculegere în memoria victimelor Covid-19.

Vineri seara, în grupa unică sud-americană sunt programate meciurile Columbia - Uruguay, Chile - Peru şi Brazilia Venezuela.

Clasament:
1. Argentina 7 puncte (3 meciuri)
2. Brazilia 6 puncte (2 meciuri)
3. Ecuador 6 puncte (3 meciuri)
4. Paraguay 5 puncte (3 meciuri)
5. Columbia 4 puncte (2 meciuri)
6. Uruguay 3 puncte (2 meciuri)
7. Chile 1 punct (2 meciuri)
8. Peru 1 punct (2 meciuri)
9. Venezuela 0 puncte (2 meciuri)
10. Bolivia 0 puncte (3 meciuri)

Primele patru clasate la finalul preliminariilor se califică direct la Cupa Mondială din Qatar, în timp ce ocupanta locului al cincilea va disputa un baraj intercontinental împotriva unei echipe din Oceania.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea) 


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...