Fotbal: Beșiktaș, campioană a Turciei pentru al doilea an consecutiv

Fotbal: Beșiktaș, campioană a Turciei pentru al doilea an consecutiv

Echipa de fotbal Beșiktaș Istanbul a obținut pentru al doilea an consecutiv titlul de campioană a Turciei, în urma victoriei cu 4-0 de duminică, pe terenul lui Gaziantepsor, în cadrul etapei a 33-a, penultima.

Ryan Babel (minutul 6), Oguzhan Ozyakup (39) și Anderson Talisca (66, 76) au înscris pentru echipa antrenată de Șenol Guneș, ce nu mai poate fi ajunsă de a doua clasată, revelația Medipol Bașakșehir, de care o despart patru puncte.

Beșiktaș, care și-a trecut în palmares al 15-lea titlu de campioană, va juca și în sezonul viitor în Liga Campionilor. Medipol Bașakșehir va evolua în turul 3 preliminar al acestei competiții. Fenerbahce și Galatasaray s-au calificat în Europa League.

Ultimul bilet în Europa League depinde de cine va fi câștigătoarea Cupei Turciei. Medipol Bașakșehir o va întâlni în finală pe Konyaspor, echipa lui Ioan Hora, pe 31 mai.

În campionat, Bursaspor, echipa lui Bogdan Stancu, este amenințată de retrogradare. Stancu a fost integralist în meciul pierdut duminică, 1-2, acasă, în fața lui Genclerbirligi, fosta formație a internaționalului român. Bursaspor este pe locul 15, primul deasupra zonei retrogradării, la 2 puncte de următoarea clasată, Rizespor.

Karabukspor, cu Cristian Tănase folosit tot meciul și Paul Papp până în minutul 40, a remizat acasă, 2-2, cu Kayserispor. Karabukspor, la care mai sunt legitimați Iasmin Latovlevici și Valerică Găman, este pe locul 12.

Osmanlispor, cu Raul Rusescu pe teren până în minutul 55, a cedat acasă în fața lui Rizespor, scor 1-2. Osmanlispor, cu o a doua jumătate a sezonului slabă, este pe locul 13, lipsită totuși de grija retrogradării.

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...