Fotbal: Borussia Dortmund, noul lider din Bundesliga

Fotbal: Borussia Dortmund, noul lider din Bundesliga

Borussia Dortmund, prin dubla norvegianului Erling Haaland, a preluat şefia clasamentului în campionatul de fotbal al Germaniei, impunându-se cu scorul de 3-1, sâmbătă pe propriul teren, în faţa lui FSV Mainz, într-un meci din etapa a 8-a.

Haaland, revenit după o accidentare care l-a ţinut departe de gazon din luna septembrie, a încris în min.54 din penalty şi 90+4, devansându-l pe Lewandowski (Bayern Munchen) în fruntea clasamentului golgheterilor şi plasând-o pe Dortmund în fruntea clasamentului cu 18 pct. Pentru gazde a deschis scorul Reus (min.3), în timp ce oaspeţii au punctat prin Burkardt (min.87).

Alte rezultate de sâmbătă


Eintracht Frankfurt - Hertha Berlin 1 - 2
Union Berlin - Wolfsburg 2 - 0
Freiburg - RB Leipzig 1 - 1
Greuther Furt - VfL Bochum 0 - 1
Borussia Moenchengladbach - VfB Stuttgart 1 - 1

Duminică
Bayer Leverkusen - Bayern Munchen
Augsburg - Arminia Bielefeld

Borussia Dortmund este lider în clasament cu 18 pct, urmată de Bayern Munchen, Bayer Leverkusen şi Freiburg cu câte 16 pct, Union Berlin 15 pct etc.
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”