Fotbal: Burleanu - Am furnizat documentele cerute și vom sprijini în continuare ancheta DIICOT

Fotbal: Burleanu - Am furnizat documentele cerute și vom sprijini în continuare ancheta DIICOT

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, că instituția de la Casa Fotbalului a furnizat documentele cerute până în prezent și va sprijini în continuare ancheta DIICOT care vizează fosta conducere a FRF.

"Este o anchetă în plină desfășurare, așadar nu cred că se cuvine un comentariu. Dacă avem în vedere că procurorii vizează fosta conducere a FRF, atunci precizările chiar că sunt de prisos. La solicitarea anchetatorilor, noi am furnizat toate documentele care ne-au fost cerute și vom sprijini această anchetă și pe mai departe, dacă ne vor fi solicitate și alte informații", a afirmat Răzvan Burleanu, conform unui comunicat publicat pe site-ul oficial al FRF.

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir a fost audiat, miercuri dimineață, la sediul DIICOT , în calitate de martor în dosarul legat de deturnarea unor bani primiți de FRF de la FIFA pentru construirea bazei sportive de la Buftea. La sediul DIICOT sunt așteptați să se prezinte miercuri mai mulți foști membri ai Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, respectiv Ștefan Stana, președinte ACS Berceni; Marian Rusen, președintele clubului Juventus Colentina, și Paul Costaș.

Marți au fost audiați Patrițiu Abrudan, fost arbitru FIFA și fost vicepreședinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), în prezent observator din partea CCA, și Cornel Șfaițer, președintele clubului FC Botoșani.

Potrivit unor surse judiciare, în perioada 2010-2012, s-a constituit un grup infracțional organizat prin care s-a urmărit însușirea sumei de peste un milion de euro, bani proveniți din finanțarea FRF de către FIFA, care au fost supuși unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice și fizice.

Infracțiunile vizate de acest dosar sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani. 

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?