Fotbal: Burleanu - Nu există temei regulamentar prin care CSA Steaua să primească un loc în Liga a III-a

Fotbal: Burleanu - Nu există temei regulamentar prin care CSA Steaua să primească un loc în Liga a III-a

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu există temei regulamentar prin care formaţia CSA Steaua, care a ratat promovarea în plan sportiv, să primească un loc direct în Liga a III-a.

El a menţionat că solicitarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua nu a fost nici măcar supusă aprobării Comitetului Executiv al FRF.

"CSA Steaua a solicitat Comitetului Executiv al FRF un loc direct în Liga a III-a. În urma analizei Departamentului Juridic s-a considerat că nu există un temei regulamentar prin care acest aspect să fie supus aprobării Comitetului Executiv. Prin urmare azi nu a existat niciun vot pe această cerere. Dacă parcurgem regulamentul vedem că nu există niciun temei pe care să se bazeze această solicitare. Referitor la Liga a III-a, perioada de înscrieri s-a încheiat, au fost cinci locuri disponibile care, conform regulamentului, au fost ocupate de echipele care au retrogradat la finele sezonului trecut. Acestea sunt Sportul Chişcani, Viitorul Domneşti, CSM Paşcani, Unirea Dej şi Delta Dobrogea Tulcea", a explicat preşedintele FRF.

Burleanu a precizat că va discuta în zilele următoare cu preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, despre posibilitatea măririi numărului de echipe din Liga I. "Pentru acest sezon campionatul Ligii I va rămâne cu acelaşi număr de echipe (n.r.- 14) pentru că deja a început această ediţie. Nu s-a discutat azi în Comitetul Executiv despre formatul competiţional la Liga I. Acest lucru se va discuta în prima şedinţă a Comisiei de fotbal profesionist. Eu voi avea în zilele următoare şi câteva întâlniri cu preşedintele LPF privind acest subiect, dar şi altele", a afirmat Burleanu.
AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mircea Lazaroniu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut