Fotbal: Câştigarea Cupei Mondiale, "datoria" generaţiei Messi

Fotbal: Câştigarea Cupei Mondiale, "datoria" generaţiei Messi

Căpitanul echipei de fotbal a Argentinei, Lionel Messi, a recunoscut, luni, că generaţia sa are o datorie de care s-ar putea achita cu ocazia Cupei Mondiale din Rusia, conform unui interviu acordat postului de televiziune Fox Sports, citat de AFP.

"Datoria o avem faţă de noi înşine, nu faţă de argentinieni. Noi am ajuns în trei finale (CM 2014, Copa America 2015 şi 2016). Dar nu am ajuns până la capăt. Acum, mai mult ca niciodată, pentru că este o generaţie importantă care va pleca, mulţi jucători se vor schimba", a declarat el înaintea meciului amical Spania - Argentina.

În afara vicecăpitanului Javier Mascherano, care şi-a anunţat deja retragerea internaţională după Cupa Mondială, Sergio Aguero, Angel Di Maria sau Gonzalo Higuain vor împlini 30 de ani la Mondialul din Rusia. Totodată, Messi va împlini 31 de ani pe durata competiţiei. El nu s-a pronunţat în privinţa viitorului său la echipa naţională, dar la Mondialul următor, în Qatar, va avea 35 de ani.

În Rusia, "va fi cea mai frumoasă oportunitate. Argentina este mereu candidată la titlu ţinând cont de blazonul său, de istoria sa. Dar anul acesta, noi nu suntem favoriţi. Spania, Brazilia, Germania şi Franţa sunt deasupra noastră", a adăugat el.

Argentina, victorioasă în faţa Italiei vineri la Manchester (2-0), face parte din Grupa D la Cupa Mondială, alături de Islanda, Croaţia şi Nigeria.

Ultima victorie datează din anul 1986, când Diego Maradona a ridicat trofeul Cupei Mondiale.

Menajat în meciul cu Italia, Messi speră să joace marţi contra Spaniei. AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”