Fotbal: Câştigarea Cupei Mondiale, "datoria" generaţiei Messi

Fotbal: Câştigarea Cupei Mondiale, "datoria" generaţiei Messi

Căpitanul echipei de fotbal a Argentinei, Lionel Messi, a recunoscut, luni, că generaţia sa are o datorie de care s-ar putea achita cu ocazia Cupei Mondiale din Rusia, conform unui interviu acordat postului de televiziune Fox Sports, citat de AFP.

"Datoria o avem faţă de noi înşine, nu faţă de argentinieni. Noi am ajuns în trei finale (CM 2014, Copa America 2015 şi 2016). Dar nu am ajuns până la capăt. Acum, mai mult ca niciodată, pentru că este o generaţie importantă care va pleca, mulţi jucători se vor schimba", a declarat el înaintea meciului amical Spania - Argentina.

În afara vicecăpitanului Javier Mascherano, care şi-a anunţat deja retragerea internaţională după Cupa Mondială, Sergio Aguero, Angel Di Maria sau Gonzalo Higuain vor împlini 30 de ani la Mondialul din Rusia. Totodată, Messi va împlini 31 de ani pe durata competiţiei. El nu s-a pronunţat în privinţa viitorului său la echipa naţională, dar la Mondialul următor, în Qatar, va avea 35 de ani.

În Rusia, "va fi cea mai frumoasă oportunitate. Argentina este mereu candidată la titlu ţinând cont de blazonul său, de istoria sa. Dar anul acesta, noi nu suntem favoriţi. Spania, Brazilia, Germania şi Franţa sunt deasupra noastră", a adăugat el.

Argentina, victorioasă în faţa Italiei vineri la Manchester (2-0), face parte din Grupa D la Cupa Mondială, alături de Islanda, Croaţia şi Nigeria.

Ultima victorie datează din anul 1986, când Diego Maradona a ridicat trofeul Cupei Mondiale.

Menajat în meciul cu Italia, Messi speră să joace marţi contra Spaniei. AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....

5 Interesante amănunte...