Fotbal: CFR Cluj a învins-o pe Celtic Glasgow cu 2-0 şi s-a calificat în şaisprezecimile Europa League

Fotbal: CFR Cluj a învins-o pe Celtic Glasgow cu 2-0 şi s-a calificat în şaisprezecimile Europa League

CFR Cluj s-a calificat în şaisprezecimile de finală ale Europa League la fotbal, după ce a învins echipa scoţiană Celtic Glasgow cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, pe Stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, în ultimul lor meci din Grupa E a competiţiei.

Campioana României s-a impus prin golurile marcate de Andrei Burcă (48) şi Damjan Djokovic (70), ambele după assist-uri ale lui Ciprian Deac.

CFR şi-a luat revanşa după eşecul cu 0-2 din tur, chiar dacă a întâlnit o echipă fără mulţi titulari, ardelenii reuşind să încheie cu 12 puncte, un record pentru o echipă românească în grupele unei cupe europene.

CFR avea nevoie de un singur punct în acest meci sau ca Lazio să nu câştige la Rennes pentru a se califica în şaisprezecimile de finală şi a reuşit să îşi asigure biletul pentru faza următoare fără emoţii, în condiţiile în care Lazio a fost întrecută cu 2-0 în Hexagon.

CFR a făcut un joc bun, a evoluat atent, fără a risca prea mult şi a profitat de două dintre oportunităţile pe care le-a avut.

Debutul meciului a fost unul de tatonare, iar prima situaţie cu un grad de periculozitate ridicat a fost şutul-centrare al lui Bolingoli (11), prins de Arlauskis.

Echipa antrenată de Dan Petrescu şi-a creat prima mare ocazie de gol în min. 18, după o combinaţie între Omrani şi Traore, primul a şutat din poziţie bună, dar portarul a respins.

Bitton (32) l-a testat de la distanţă, 35 de metri, pe Arlauskis, dar lituanianul a reţinut.

Traore (36) a trimis cu capul peste poartă, la centrarea lui Deac, iar Bitton a blocat şutul lui Bordeianu (41).

Oaspeţii au mai avut o şansă notabilă, prin Johnston (44), care a şutat de la 22 de metri, puţin alături, la capătul unei acţiuni personale.

CFR a presat în debutul reprizei secunde şi rezultatele s-au văzut imediat. Traore (48) a tras din întoarcere, dar balonul a fost deviat de Ajer. La cornerul rezultat, Burcă a deschis scorul cu capul din centrarea lui Deac (48).

Clujenii au avut o nouă ocazie mare de gol în min. 51, când Deac a şutat din poziţie ideală pe direcţia lui Gordon, care a respins. Djokovic (57) a încercat să îl surprindă pe goalkeeper-ul lui Celtic, cu un şut din marginea careului, dar a fost imprecis.

Ntcham (65) a tras de la 30 m, însă Arlauskis a prins balonul.

Ultimele emoţii ale campioanei României au fost risipite în min. 70, când Djokovic a reluat simplu din 5 metri recentrarea lui Deac.

CFR a mai avut două ocazii mari pe final, prin Deac (79), scăpat pe contraatac, dar Gordon a respins şutul, şi prin Traore (90+2), al cărui şut a fost respins cu piciorul de Gordon.

CFR a întâlnit-o pe Celtic şi în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, eliminând formaţia scoţiană după 1-1 în Gruia şi un spectaculos 4-3 la Glasgow.

CFR Cluj îşi va afla adversara din şaisprezecimi la tragerea la sorţi programată luni, la Nyon (14:00).

CFR Cluj - Celtic Glasgow 2-0 (0-0)
Au marcat: Andrei Burcă (48), Damjan Djokovic (70).
Stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' - Cluj-Napoca
Europa League - Grupa E

Au evoluat echipele:
CFR Cluj: 87. Giedrius Arlauskis - 16. Mateo Susic, 3. Andrei Burcă, 92. Mike Cestor, 45. Mario Camora (căpitan) - 8. Damjan Djokovic (6. Luis Aurelio, 83), 37. Mihai Bordeianu, 19. Juan Culio - 10. Ciprian Deac (28. Ovidiu Hoban, 85), 90. Lacina Traore, 9. Billel Omrani (23. Cătălin Golofca, 73). Antrenor: Dan Petrescu.
Rezerve neutilizate: 1. Jesus Fernandez - 2. Alexandru Paşcanu, 7. Adrian Constantin Păun, 77. Ionuţ Peteleu.
Celtic: 1. Craig Gordon - 13. Moritz Bauer, 2. Christopher Jullien (35. Kristoffer Ajer, 46), 6. Nir Bitton, 23. Boli Bolingoli - 41. Scott Robertson, 21. Olivier Ntcham (căpitan) - 11. Scott Sinclair, 16. Lewis Morgan (10. Vakoun Issouf Bayo, 67), 19. Mikey Johnston (77. Karamoko Dembele, 73) - 9. Leigh Griffiths. Antrenor: Neil Lennon.
Rezerve neutilizate: 65. Conor Hazard - 3. Greg Taylor, 49. James Forrest, 74. Grant Savoury.

Arbitru: Halis Ozkahya; arbitri asistenţi: Ceyhun Sesiguzel, Ekrem Kan; al patrulea oficial: Alper Ulusoy (toţi din Turcia)
Delegat UEFA: Gabriel Weiss (Slovacia), observator UEFA pentru arbitri: Shmuel Shteif (Israel)
Cartonaşe galbene: Camora (68), Griffiths (71). AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editori online: Anda Badea, Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro