Fotbal: CFR Cluj, ASA Tg Mureș, Petrolul Ploiești și Rapid, depunctate de prima instanță a Comisiei de Licențiere

Fotbal: CFR Cluj, ASA Tg Mureș, Petrolul Ploiești și Rapid, depunctate de prima instanță a Comisiei de Licențiere

Cluburile CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, Petrolul Ploiești și Rapid au primit sancțiuni cu depunctarea în următorul sezon pentru neîndeplinirea criteriilor financiare din partea instanței de fond a Comisiei de Licențiere, au declarat, miercuri, pentru AGERPRES, surse din cadrul Federației Române de Fotbal.

Gruparea CFR Cluj a primit cea mai mare sancțiune, respectiv 9 puncte penalizare. Cluburile ASA Târgu Mureș, Petrolul și Rapid București vor fi penalizate cu câte 6 puncte, cu mențiunea că gruparea ploieșteană a primit și o penalitate sportivă de 120.000 de lei.

Conform acelorași surse, gruparea UTA Bătrâna Doamnă a primit 3 puncte penalizare și 120.000 de lei, iar Dunărea Călărași o penalitate sportivă de 100.000 de lei.

Deducerea de puncte se va realiza în clasamentul Ligii I de fotbal, ediția 2016-2017. În cazul clubului Petrolul Ploiești, care a retrogradat matematic în Liga a II-a, nu se va aplica sancțiunea. De asemenea, grupările din eșalonul secund UTA Bătrâna Doamnă și Dunărea Călărași vor fi sancționate numai dacă reușesc promovarea în ediția 2016-2017 a Ligii I la fotbal.

Deciziile luate de instanța de fond nu sunt definitive, cluburile putând depune memorii la comisia de apel a Departamentului de Licențiere din cadrul FRF care va analiza cazurile până la sfârșitul lunii mai. Ultima cale de atac pentru cluburile sancționate este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...