Fotbal: Cluburile europene de top, invitate să participe la noua competiţie Super League începând cu 2021

Fotbal: Cluburile europene de top, invitate să participe la noua competiţie Super League începând cu 2021

Un număr de 16 cluburi europene de top au fost invitate să semneze o declaraţie de intenţie înainte de finalul lunii noiembrie pentru a participa la o competiţie privată, Super League, începând cu anul 2021, relatează ziarul german Der Spiegel.

Super League ar putea duce la desfiinţarea Ligii Campionilor în formatul său actual, conform investigaţiilor platformei Football Leaks şi care au au fost puse la dispoziţia grupului media European Investigative Collaborations (EIC).

Planul a fost prezentat luna trecută către consultare campioanei Europei, Real Madrid.

Super League ar urma să cuprindă 11 cluburi fondatoare, care nu vor putea retrograda: Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City, Liverpool, Paris Saint-Germain, Juventus, AC Milan şi Bayern Munchen.

Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Inter Milano şi AS Roma vor avea calitate de cluburi invitate, dar care vor putea retrograda într-o ligă secundă a Super League, care se află încă în discuţie.

Au existat de multă vreme speculaţii privind o superligă europeană care să includă cele mai bogate cluburi europene, dincolo de jurisdicţia federaţiilor naţionale şi a UEFA, cu scopul de a-şi majora veniturile.
AGERPRES/(editor Teodor Ciobanu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Foarte interesante amănunte...

3 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

4 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România

5 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”