Fotbal: Constantin Gâlcă, noul antrenor al echipei daneze Vejle BK

Fotbal: Constantin Gâlcă, noul antrenor al echipei daneze Vejle BK

Fostul internaţional român Constantin Gâlcă a fost numit, miercuri, în funcţia de antrenor al echipei Vejle BK, ultima clasată din prima ligă daneză de fotbal, potrivit site-ului oficial al clubului.

Gâlcă (46 ani) a semnat un contract pe un an cu gruparea daneză şi are ca misiune salvarea echipei de la retrogradare.

''Am văzut jocul pe care Vejle l-a făcut în toamna anului 1985 cu Steaua, în Cupa Campionilor, când eram copil. Allan Simonsen a făcut impresie mare asupra mea în meciul de la Bucureşti'', a relatat Gâlcă, fost antrenor la Steaua şi la Espanyol Barcelona.

''Avem un antrenor care este cunoscut ca un mare motivator şi care cunoaşte presiunea performanţei. Nu în ultimul rând, Constantin Gâlcă este obişnuit să lucreze cu o echipă internaţională. Este un antrenor care este alegerea potrivită pentru Vejle în situaţia noastră actuală. Gâlcă are o sarcină dificilă acum, deoarece Vejle Boldklub trebuie să supravieţuiască în Super Ligă'', spune, la rândul său, Andrew Zolotko, preşedintele Consiliului de administraţie al clubului Vejle BK, Andrew Zolotko.

După 24 de etape, Vejle are 19 puncte, cu două mai puţin decât formaţiile clasate înaintea sa pe locurile 12 şi 13, Vendsyssel FF şi Hobro IK. Gâlcă va debuta în noua postură pe 9 martie, în meciul de acasă, cu Vendsyssel FF.

În prima ligă daneză se mai află un român, atacantul Adrian Petre, la Esbjerg fB.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren