Fotbal: Contra (Dinamo) - Trebuie să marcăm; Steaua e o echipă extraordinară și poate întoarce rezultatul de 4-1 din tur

Fotbal: Contra (Dinamo) - Trebuie să marcăm; Steaua e o echipă extraordinară și poate întoarce rezultatul de 4-1 din tur

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo București, Cosmin Contra, a declarat marți, într-o conferință de presă, că jucătorii săi trebuie să marcheze în derby-ul cu Steaua de miercuri, din manșa secundă a semifinalelor Cupei Ligii, deoarece întâlnesc o formație "extraordinară" care poate întoarce rezultatul de 4-1 din tur.

"Pentru mine este primul derby Steaua — Dinamo ca antrenor și venim după două victorii în campionat care sper eu să ne dea moralul de care avem nevoie. Trebuie să marcăm gol, trebuie să punem probleme Stelei. Să nu uităm că Steaua este o echipă extraordinară, cu jucători foarte buni. Sunt sigur că jucătorii steliști vor încerca să aibă mâine o tresărire de orgoliu după criticile patronului (n.r. — Gigi Becali). Vor încerca să marcheze cât mai repede un gol, să revină în cursa calificării. De aceea noi trebuie să fim foarte atenți pe început de joc, să speculăm orice greșeală a lor, să încercăm să dăm gol. Pentru că avem nevoie să dăm gol în meciul de mâine seară. Nu e important să fiu eu nașul nimănui. Important este să gestionăm acest avantaj de 4-1. Să nu intrăm relaxați, pentru că Steaua e o echipă extraordinară și poate întoarce un rezultat de 4-1", a spus tehnicianul.

El a adăugat că este foarte important ca în rândul jucătorilor săi să nu intervină relaxarea după cele două victorii din Liga I. "Voi face ceva schimbări în echipă din cauza accidentărilor, dar în general voi merge pe aceeași linie. În niciun caz nu voi menaja jucători. Eu tratez toate meciurile la fel, fie că întâlnim Botoșani, Craiova sau Steaua. Zilele acestea am făcut totul pentru ca în rândul jucătorilor să nu intervină relaxarea după aceste rezultate, pentru că eu am văzut multe în fotbal. Și chiar când ai un avantaj de 4-1, de la echipe precum Steaua poți să ai surprize. Meciul de mâine este ca o finală. Ne poate da ocazia să ne batem pentru primul trofeu al echipei Dinamo după cinci ani", a menționat el.

Cosmin Contra așteaptă ca suporterii să umple miercuri seara tribunele Arenei Naționale. "Mă aștept să vină cât mai mulți suporteri la fiecare meci, iar mâine sper să fie o atmosferă frumoasă, iar noi să ne calificăm în finala Cupei Ligii. Când cele două galerii sunt pe stadion s-a creat mereu o atmosferă extraordinară, o atmosferă de adevărat derby. Din păcate, în ultimul timp galeria Stelei a stat departe de această echipă. Ar fi frumos ca mâine să se umple stadionul și să vedem un spectacol desăvârșit", a afirmat Contra.

În ceea ce privește lupta pentru calificarea în play-off, Contra a menționat că în urma rezultatelor din ultima etapă Dinamo depinde exclusiv de evoluția sa în ultimul meci al sezonului regulat, cel cu Pandurii Târgu Jiu: "Liniște nu există la Dinamo. Singura diferență după egalul Stelei la Mediaș este că acum noi nu mai depindem de celelalte rezultate, ci depindem doar de noi. Asta este singura noutate față de săptămâna trecută. Dar pe noi ne va aștepta un meci foarte greu cu Pandurii. Toate echipele se mobilizează foarte bine împotriva lui Dinamo. Cu domnul Negoiță (n.r. — acționarul majoritar al FC Dinamo) am vorbit foarte puțin. E mult de lucru și nu e timp. Nu am timp de foarte multe discuții. Dar am vorbit cu dânsul, este mulțumit deocamdată. Dar încă nu am realizat nimic. Asta le-am zis și băieților".

Faptul că jucătorii l-au numit "Cholo Simeone" după Diego Simeone, antrenorul formației Atletico Madrid, nu îl deranjează pe tehnicianul dinamovist. "La Madrid, casa mea este lipită de baza de antrenament a celor de la Atletico și mă duc foarte mult la ei la antrenamente. Mai ales că îi cunosc pe toți de acolo. Dar asta pentru că îmi e mai ușor să mă duc la ei la antrenamente. Dar nu am un antrenor ca model. Am încercat de la fiecare să iau cât mai mult. Am auzit că jucătorii îmi zic Simeone... OK, dacă lor le face plăcere să îmi spună așa, foarte bine. Atâta timp cât am rezultatele lui "Cholo" (n.r. — porecla antrenorului Diego Simeone) nu mă deranjează", a explicat Contra.

Pentru partida cu Steaua de miercuri, tehnicianul dinamovist nu îi va putea folosi pe accidentații Laurențiu Brănescu și Claude Dielna, ultimul urmând să revină pe teren după aproximativ trei săptămâni.

Echipa de fotbal Dinamo întâlnește, miercuri, de la ora 20,00, pe Arena Națională din Capitală, formația Steaua, într-o partidă contând pentru manșa secundă a semifinalelor Cupei Ligii. În tur, în partida considerată pe teren propriu, Dinamo s-a impus cu scorul de 4-1.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...