Fotbal: Cosmin Contra (Dinamo) - Presiunile şi plângerile din minutul 1 au dus la victoria FCSB

Fotbal: Cosmin Contra (Dinamo) - Presiunile şi plângerile din minutul 1 au dus la victoria FCSB

Antrenorul formaţiei Dinamo, Cosmin Contra, a afirmat, sâmbătă seara, la finalul derby-ului cu FCSB, că presiunile şi plângerile venite de pe banca adversă şi din tribună au dat rezultate, acestea soldându-se cu greşeala arbitrului ce a condus la victoria adversarei.

"Nu am avut niciun conflict noi, nu am avut nervi. Nu ştiu de ce au fost nervii din partea cealaltă, a fost presiune, au fost ţipete... Nu înţeleg de ce, când suntem două echipe care trebuie să joace fotbal, două echipe puternice şi eu cred că ar trebui să le lase să joace fotbal pentru că avem jucători de valoare şi ar fi primat spectacolul înaintea plângerilor care au fost continue. Din minutul 1 până în minutul 93, care până la urmă au dat rezultate. Presiunile care au fost făcute de pe bancă şi din tribună, încă din minutul 1 au dus la aşa ceva, au dus la victoria lor. Eu cred că victoria noastră era mai echitabilă, după cum s-a jucat era o singură învingătoare", a afirmat Contra la Digisport.

Tehnicianul dinamovist s-a arătat mulţumit de jocul prestat de echipa sa în derby-ul cu FCSB.

"Am revenit de la 2-0, am avut ocazia să facem 3-2, şi a venit acea fază... Păcat că munca jucătorilor a fost ştirbită de o greşeală neintenţionată, când arbitrul de centru a arătat lovitură de poartă şi tuşierul a dictat penalty. Dar asta e, se întâmplă în fotbal, mergem înainte. Eu sunt fericit de ce am văzut la jocul nostru, după 2-0. Am dominat echipa adversă şi acum trebuie să ne ridicăm. Urmează două săptămâni în care trebuie să ne pregătim şi mai bine. Peste două săptămâni vine liderul, o echipă foarte bună şi cred că este timpul, după două înfrângeri, să începem să câştigăm", a spus Contra.

El este convins că în perioada în care au fost infectaţi cu noul coronavirus, jucătorii adverşi s-au antrenat: "Eu sunt sigur că nu au stat în aceste zile în care au avut COVID, sunt diferite forme în a te menţine în formă. Ai o bandă de alergare ca să te menţii în formă fizică şi şapte-opt zile nu îţi ia din capacitatea fizică. S-a văzut că la începutul jocului au avut agresivitate şi au pus 2-0 în favoarea lor, dar echipa mea a reacţionat foarte bine. Sunt fericit, păcat că astfel de greşeli ştirbesc munca unor jucători şi un joc foarte bun este ştirbit de neatenţia unui arbitru".

Contra le-a cerut iertare fanilor că nu a putut aduce o victorie în derby-ul cu FCSB, în memoria fostului căpitan Cătălin Hîldan: "Le cer iertare fanilor că nu am reuşit să obţinem o victorie în seara asta. Aş fi vrut să îi dedic o victorie lui Cătălin Hîldan, nu am putut, sperăm ca la următorul meci să putem să facem lucrul ăsta."

Antrenorul dinamovist a precizat că în scurt timp restanţele financiare către jucătorii dinamovişti vor fi achitate de către noua conducere a clubului.

"Am înţeles că banii vor veni cât mai repede. În scurt timp se va face şi o mărire de capital şi nu va mai fi o problemă cu banii. Dacă faceţi o anchetă în Liga I, nu ştiu dacă sunt două echipe cu banii la zi. Se vorbeşte mult de Dinamo, dar nu se vorbeşte şi despre alte echipe, şi nu mi se pare corect. Este o tensiune care nu este necesară, când majoritatea echipelor au datorii", a mai spus Cosmin Contra.

Echipa de fotbal FCSB a învins formaţia Dinamo Bucureşti cu scorul de 3-2 (2-2), sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în etapa a 6-a a Ligii I.

FCSB câştigase ultima oară în faţa rivalei Dinamo în Liga I pe 24 septembrie 2017, scor 1-0.
AGERPRES (V, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Marius Ţone, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”