Fotbal: Cristiano Ronaldo, 400 de goluri pentru Real Madrid

Fotbal: Cristiano Ronaldo, 400 de goluri pentru Real Madrid

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, autorul unei "triple" de senzație în partida cu Atletico Madrid, din prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal, a ajuns la 400 de goluri marcate pentru Real Madrid, a anunțat clubul spaniol pe site-ul său oficial.

Starul lusitan, achiziționat de Real în vara anului 2009, de la echipa engleză Manchester United, a disputat în total 389 de meciuri în tricoul clubului madrilen. El a marcat până acum 281 de goluri în campionatul spaniol, 88 în Liga Campionilor, 22 în Cupa Spaniei, 4 la Cupa Mondială a cluburilor, 3 în Supercupa Spaniei și alte 2 în Supercupa Europei.

Ronaldo îi devansează în ierarhia all-time a marcatorilor pe doi dintre jucătorii legendari ai clubului Real Madrid, Raul Gonzalez, autorul a 323 de goluri în 741 de meciuri, și Alfredo Di Stefano, care a înscris la rândul său 308 goluri în 396 de partide disputate pentru madrileni.

De menționat că jucătorul portughez a devenit în acest sezon primul fotbalist din istorie care a marcat peste 100 de goluri în cupele europene.

"Sunt foarte mulțumit că am marcat de trei ori și am ajuns la 400 de goluri pentru Real Madrid. Avem un bun avantaj, însă mai este de disputat un meci, iar calificarea nu este jucată. Trebuie să rămânem concentrați în vederea meciului retur de miercurea viitoare", a declarat Ronaldo după partida cu Atletico Madrid .

Unele publicații spaniole susțin, însă, că Ronaldo ar fi înscris, de fapt, 399 de goluri pentru Real Madrid și nu 400, cum anunță clubul său, una dintre reușite fiindu-i atribuită compatriotului său Pepe.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”