Fotbal: Cristiano Ronaldo va plăti 18,8 milioane de euro fiscului spaniol, a confirmat parchetul din Madrid

Fotbal: Cristiano Ronaldo va plăti 18,8 milioane de euro fiscului spaniol, a confirmat parchetul din Madrid

Celebrul fotbalist portughez Cristiano Ronaldo va trebui să plătească 18,8 milioane de euro fiscului spaniol pentru clasarea acuzaţiilor de evaziune fiscală, a confirmat vineri parchetul din Madrid, citat de AFP.

Acordul preliminar încheiat în iunie şi aprobat vineri de fisc prevede de asemenea doi ani de închisoare cu suspendare pentru Ronaldo.

Fostul atacant al lui Real Madrid, în vârstă de 33 de ani, care a semnat recent cu Juventus, a fost audiat de justiţie în iulie 2017 pentru a răspunde acuzaţiilor de evaziune fiscală.

Conform ministerului public, Ronaldo a utilizat între 2011 şi 2014 mai multe societăţi cu sedii în străinătate - Irlanda sau Insulele Virgine Britanice - pentru a evita să plătească în Spania impozitele pe venituri obţinute din publicitate.

Conform Parchetului, portughezul ar fi declarat în 2014 venituri de origine spaniolă în valoare de 11,5 milioane euro pentru perioada cuprinsă între 2011 şi 2014, în timp ce în realitate acestea s-au ridicat la aproximativ 43 milioane euro.

La acestea s-ar adăuga, conform Ministerului Public, 28,4 milioane euro ascunse fiscului, venituri obţinute din drepturile de imagine pentru perioada 2015-2020.

Avocaţii lui Ronaldo au afirmat că este vorba de o simplă diferenţă de interpretare în ce priveşte valoarea sumelor ce ar fi trebuit impozite în Spania.

Dacă afacerea nu s-ar fi încheiat cu un acord, portughezul ar fi riscat o amendă de cel puţin 28 de milioane euro şi până la trei ani şi jumătate de închisoare, a indicat sindicatul experţilor din ministerul Finaţelor, Finances, Gestha.

Marele său rival de la FC Barcelona, argentinianul Lionel Messi, nu a evitat procesul şi a fost condamnat în 2016, pentru fraudă fiscală, la o amendă de 2 milioane de euro şi la o pedeapsă de 21 de luni de închisoare, comutată apoi într-o amendă suplimentară de 252.000 de euro, adică 400 de euro pentru o zi de închisoare.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa