Fotbal: Dinamo București a câștigat în premieră Cupa Ligii

Fotbal: Dinamo București a câștigat în premieră Cupa Ligii

Dinamo București a câștigat în premieră Cupa Ligii la fotbal, după ce a învins-o în finală pe ACS Poli Timișoara cu scorul de 2-0 (2-0), sâmbătă seara, pe Arena Națională din Capitală.

Ambele goluri ale lui Dinamo au fost reușite de atacantul slovac Adam Nemec (6, 26).

Dinamo și-a confirmat statutul de favorită și a câștigat fără emoții finala, obținând primul său trofeu după o perioadă de cinci ani.

Dinamo va primi un premiu de 400.000 euro pentru câștigarea competiției, în timp ce finalista va fi recompensată cu 175.000 euro.

Poli, care a fost lipsită de mai mulți titulari, precum portarul Cătălin Straton, fundașii Bogdan Străuț, Gabriel Cânu, Cristian Scutaru, mijlocașul Marius Croitoru, atacanții Cristian Bărbuț și Pedro Henrique, a avut prima mare ocazie a partidei, dar portarul Penedo a respins mingea trimisă cu capul de Șeroni (2), de la 11 metri, în urma unei lovituri libere.
Dinamo a pus stăpânire pe joc apoi și a deschis repede scorul, prin Adam Nemec, după o pasă venită de Antun Palic (6).

Echipa antrenată de Contra și-a mărit avantajul în min. 26, după ce Nistor a tras în blocaj, faza a continuat, iar Nemec a reluat în plasă o minge respinsă de Curileac, la lovitura sa de cap.

Rivaldinho a ieșit la rampă apoi, dar Curileac a respins șutul său în min. 28, iar apoi brazilianul a ratat incredibil de trei ori la aceeași fază, un minut mai târziu: a tras de două ori în portar, iar apoi a trimis pe lângă poartă.

Dinamo a avut și două goluri anulate în mod eronat pentru ofsaid, reușite de Rivaldinho (34) și Mahlangu (39).
Poli a avut o oportunitate notabil în finalul reprizei, însă șutul lui Artean de la 25 de metri s-a dus puțin peste bară (45).

Repriza a doua a fost una modestă, în care niciuna dintre echipe nu și-a mai creat ocazii de gol. Singura situație notabilă a venit în minutul 90, când Ignea i-a suflat mingea lui Mahlangu, aflat în fața porții.

Până în finală, Dinamo a trecut de FC Voluntari (2-1, în optimi), Astra Giurgiu (5-2, în sferturi) și de Steaua (4-1, 3-1, în semifinale), în timp ce Poli le-a eliminat pe FC Viitorul (2-1, în optimi), Concordia Chiajna (2-1, în sferturi) și pe ASA Târgu Mureș (4-2, 3-1 în semifinale).
Steaua a câștigat primele două ediții oficiale ale competiției (2015, 2016).

FC Dinamo București — ACS Poli Timișoara 2-0 (2-0)
A marcat: Adam Nemec (6, 26).
București, Arena Națională: 12.272 spectatori
Cupa Ligii — finală
Au evoluat echipele:
Dinamo: 26. Jaime Penedo Cano — 29. Jose Antonio Romera Navarro, 5. Ionuț Nedelcearu, 15. Claude Dielna, 7. Steliano Filip — 18. May Mahlangu, 20. Antun Palic (căpitan) — 4. Sergiu Hanca (6. Azer Busuladzic, 73), 10. Rivaldinho (8. Thaer Bawab, 63), 10. Dan Nistor — 17. Adam Nemec (30. Andrei Tîrcoveanu, 83). Antrenor: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 99. Vytautas Cerniauskas — 16. Maxi Oliva, 28. Luka Maric, 31. Claudiu Bumba.

ACS Poli Timișoara: 33. Vasile Curileac — 94. Denis Haruț, 30. Alin Șeroni, 15. Cristian Bocșan, 22. Leopold Novak (4. Ionuț Murariu, 90+1) — 9. Alexandru Popovici, 19. Alin Ignea, 18. Andrei Artean (căpitan; 16. Josip Soljic, 56), 11. Josip Fucek (10. Cătălin Doman, 57) — 26. Cosmin Bîrnoi — 85. Octavian Drăghici. Antrenor: Ionuț Popa.
Rezerve neutilizate: 1. Mădălin Smaranda — 6. Harald Fridrich, 12. Sebastian Mailat, 14. Cristian Pădurariu.

Arbitru: Radu Petrescu (București); arbitri asistenți: Ciprian Danșa (Oradea), Daniel Mitruți (Craiova); arbitru de rezervă: George Găman (Craiova)
Observatori: Alexandru Deaconu (București) — CCA, Eduard Alexandru (Ploiești) — LPF
AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 Marele dușman al Armatei României este solda de grad, care produce mai multă discordie între militari decât propaganda rusă

3 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

4 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

5 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina