Fotbal: EURO 2016 - Lumina a venit de la Payet (L'Equipe)

Fotbal: EURO 2016 - Lumina a venit de la Payet (L'Equipe)

Presa franceză salută, la unison, victoria obținută de Les Bleus în fața României (scor 2-1), vineri seara pe Stade de France, în partida de deschidere a Campionatului European de fotbal - EURO 2016, recunoscând totodată că "Les Bleus" nu au avut o misiune deloc ușoară în fața "Tricolorilor".

* LIVE UPDATE România, aproape de un rezultat mare în fața Franței, la debutul EURO 2016, dar a pierdut (1-2) (GALERIE FOTO)

"Lumina a venit de la Payet", titrează cotidianul L'Equipe, subliind că "Franța a debutat cu bine la EURO-ul său, impunându-se, nu fără dificultăți, împotriva României (2-1)". "Totul era întrunit pentru ca sărbătoarea să fie frumoasă. Cu condiția, desigur, ca Les Bleus să se impună. Într-un Stade de France zgomotos și plin de culoare, care aștepta doar golurile pentru a se aprinde, scenariul de vis a fost foarte aproape să eșueze. Mult timp jenată de o selecționată română solidă și disciplinată, echipa Franței a încheiat prin a se impune împotriva României. Un rezultat care îi lansează perfect pe Les Bleus în operațiunea de cucerire a trofeului pe teren propriu", scrie cunoscutul ziar de sport din Hexagon.

L'Equipe evidențiază, totodată, jocul foarte bun reușit de "Tricolori", care i-au pus în dificultate pe elevii lui Didier Deschamps, prin "determinarea", "consecvența" și "calitățile lor defensive", fiind foarte aproape de a obține ceea ce și-au propus, "însă o lovitură de geniu i-a adus brusc la realitate".

"Payet îi eliberează pe Les Bleus", titrează la rândul său Le Parisien, care notează că francezii "au început bine turneul lor, printr-un succes născut în durere în fața României (2-1)". "Această victorie nu poate mulțumi pe deplin, chiar dacă ea valorează greutatea sa în aur, din punct de vedere strict contabil", adaugă publicația din capitala Franței, care recunoaște însă că echipa lui Didier Deschamps trebuie să-și îmbunătățească mult evoluțiile în meciurile următoare pentru a-și putea atinge obiectivul.

Le Parisien notează că "alegerile tehnice greșite din prima perioadă, lipsa de decizie și de agresivitate la ultimul gest" putea să-i coste scump pe francezi. "A fost nevoie de un fulger al lui Payet pentru a evita un pas greșit", conchide ziarul parizian.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…