Fotbal: Finalele Europa League și Ligii Campionilor se vor juca în aceeași săptămână, începând din 2019

Fotbal: Finalele Europa League și Ligii Campionilor se vor juca în aceeași săptămână, începând din 2019

Finalele Europa League și Ligii Campionilor se vor juca în aceeași săptămână începând din sezonul 2018/2019, a anunțat, marți, Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA), cu ocazia reuniunii Comitetului său Executiv de la Helsinki (Finlanda), informează AFP.

Cele două finale vor continua, în schimb, să fie disputate în locuri diferite.

"Principiul general de a organiza finala Europa League în aceeași săptămână cu finala Champions League pentru ansamblul ciclului 2018-2021 a fost aprobat", a anunțat forul continental într-un comunicat.

În consecință, finala 2019 a Europa League se va juca miercuri 29 mai 2019, cu trei zile înaintea finalei Ligii Campionilor programată sâmbătă 1 iunie 2019.

"Această schimbare are drept scop ca finala Europa League să se desfășoare imediat după încheierea campionatelor naționale", a precizat UEFA, în timp ce finala din 2017, organizată la Stockholm (Suedia), este programată pe 24 mai, cu câteva zile înaintea ultimei etape din campionatul Italiei.

În acest sezon, finala Ligii Campionilor se va desfășura pe 3 iunie la Cardiff.

Această măsură intervine la câteva luni după reforma Ligii Campionilor, ce va deveni efectivă pentru aceeași perioadă, ce va garanta patru locuri cluburilor germane, spaniole, engleze și italiene în faza grupelor în virtutea bunelor rezultate din trecut.

În ajunul desfășurării celui de-al 41-lea Congres, Comitetul Executiv al UEFA a mai adoptat măsuri menite să dezvolte futsalul.

Astfel, Campionatul European de futsal se va juca o dată la patru ani cu 16 echipe începând din anul 2022, în loc de o dată la doi ani cu 12 echipe, pentru a îmbunătăți structura competiției și pentru "a evita conflictul calendarelor cu Cupa Mondială de futsal, ce au loc la fiecare patru ani", a mai precizat forul continental.

Un EURO feminin de futsal se va disputa începând cu anul 2019 o dată la doi ani cu patru echipe, în timp ce competiția de club a UEFA va fi redenumită "UEFA Futsal Champions League" începând cu sezonul 2018/2019.

În fine, Comitetul Executiv a confirmat că EURO 2019 la Under-21 va avea loc în perioada 16-30 iunie 2019 în Italia.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale