Fotbal: Florin Gardoş a semnat pe doi ani cu CS Universitatea Craiova

Fotbal: Florin Gardoş a semnat pe doi ani cu CS Universitatea Craiova

Fundaşul Florin Gardoş a semnat un contract pe doi ani, cu începere din data de 1 iulie, cu CS Universitatea Craiova, a anunţat, luni, pe site-ul său oficial clubul la care a evoluat internaţionalul în a doua parte a sezonului recent încheiat.

Gardoş a evoluat doar în patru jocuri (trei în play-off-ul Ligii I şi unul în Cupa României), bifând 269 de minute, dar a ratat finalul de sezon din cauza unei accidentări.

''Pentru că mi-a întins o mână într-un moment în care alţii mi-au întors spatele, şi pentru că am fost primit şi adorat de suporteri din prima clipă, am decis să semnez un nou contract cu Universitatea Craiova, pe încă doi ani. Vă mulţumesc din suflet tuturor'', a scris Gardoş pe pagina sa de Facebook .

Florin Gardoş şi-a trecut, totuşi, în palmares medalia de bronz din Liga I şi Cupa României, performanţe reuşite de echipa din Bănie în sezonul 2017-2018.

Născut pe data de 29 octombrie 1988 în Satu Mare, Gardoş are 1,93 m şi este un fotbalist de picior drept. Florin Gardoş şi-a început cariera la Someşul Satu Mare şi a făcut pasul în Liga I în 2010, la Steaua Bucureşti. A îmbrăcat tricoul roş-albastru în 121 de meciuri, timp în care a marcat patru goluri şi a oferit două pase decisive. În cei patru ani petrecuţi la gruparea din Ghencea, Gardoş a obţinut două titluri de campion al ţării, o Cupă şi o Supercupă a României. Are 17 prezenţe în Europa League şi 11 în Champions League. În vara anului 2014 a fost transferat la echipa engleză Southampton, contra unei sume de 6 milioane de euro. Din cauza unor accidentări grave, a evoluat doar în 18 meciuri pentru Southampton şi în 17 jocuri pentru gruparea Under-23 a clubului. În iarnă a fost împrumutat de ''sfinţi'' la Universitatea, pentru ultimele şase luni de contract cu clubul din Premier League.

Gardoş a evoluat pentru selecţionatele Under-19 şi Under-21 (10 prezenţe şi un gol marcat), dar şi pentru naţionala de seniori (14 selecţii), pentru care a debutat în data de 8 februarie 2011, într-un amical cu Ucraina.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Ţenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...