Fotbal: Franța - Camerun 3-2, în meci de pregătire pentru EURO 2016

Fotbal: Franța - Camerun 3-2, în meci de pregătire pentru EURO 2016

Reprezentativa de fotbal a Franței, adversara României în meciul inaugural de la EURO 2016, a învins formația Camerunului cu scorul de 3-2 (2-1), luni seara, pe Stade de la Beaujoire din Nantes, într-un meci de pregătire pentru turneul final ce va avea loc în Hexagon în perioada 10 iunie - 10 iulie.

''Les Bleus'' s-au arătat a fi destul de fragili în apărare, dar fost din nou la înălțime în atac, câștigând in extremis, prin reușita lui Dimitri Payet (90), din lovitură liberă. Franța a deschis scorul prin Blaise Matuidi (20), dar ''leii neîmblânziți'' au restabilit egalitatea două minute mai târziu, prin Vincent Aboubakar (22). Echipa antrenată de Didier Deschamps a intrat la pauză în avantaj, grație golului înscris de Olivier Giroud (41). În finalul partidei, Eric Choupo-Moting a egalat din nou (88), dar Payet a semnat golul victoriei.

''E dificil să-i consideri pe acești 'albaștri' drept candidați credibili la victoria finală'' la EURO 2016, subliniază AFP, precizând că trupa lui Deschamps a reușit esențialul, păstrarea unui ascendent pozitiv și un pic de liniște înaintea debutului competiției, după forfait-urile lui Varane și Mathieu, dar și alte polemici.

Deschamps nu a aflat nimic nou din acest test, care s-a încheiat cu a opta victorie în acest sezon a jucătorilor săi (în 9 meciuri) și a treia consecutivă. Tehnicianul are confirmarea că defensiva sa, privată de doi jucători de bază (Varane și Sakho) și obligată să se articuleze în jurul perechii Rami — Koscielny, este veriga slabă a formației, având în vedere cele două goluri înscrise ca la antrenament de Aboubakar și Choupo-Moting, mai scrie France Presse.

Sursa a amintită remarcă și abundența de soluții în atac, cu Kingsley Coman, care a fost pasator decisiv la deschiderea scorului (Blaise Matuidi), după una dintre pătrunderile sale devastatoare, sau Olivier Giroud, autorul golului al doilea.

Franța, chiar și fără Karim Benzema (care nu a fost inclus în lotul pentru EURO 2016) și Antoine Griezmann (care se va alătura marți echipei în stagiul din Austria), s-a menținut la cote înalte de eficacitate, după cele șapte goluri înscrise în dubla din luna martie, cu Olanda (3-2) și Rusia (4-2).

Giroud, care a ajuns la 15 goluri marcate în 48 de selecții, ar fi putut realiza dubla, dar a ratat față în față cu portarul Fabrice Ondoa (35).

Pasa decisivă magnifică a lui Paul Pogba la golul al doilea a demonstrat în egală măsură faptul că destinul Franței la EURO 2016 va depinde de sclipirile de geniu ale mijlocașului de la Juventus, se mai arată în comentariul AFP.

În schimb, ''apărarea este un șantier imens'', subliniază France Presse, care remarcă faptul că Deschamps a decis să-i titularizeze pe Adil Rami și pe Laurent Koscielny în centrul defensivei, doi jucători care nu au mai jucat împreună de la sferturile EURO 2012 (0-2 cu Spania).

Evoluția lui Rami (revenit în echipă după trei ani) a fost îngrijorătoare, el fiind depășit de Karl Toko Ekambi (13), Vincent Aboubakar (18), precum și la primul gol al camerunezilor (Aboubakar, min. 22). A doua reușită a africanilor a venit după o serie de ''erori monumentale ale celor doi apărători centrali francezi''.

''Apărarea va fi de urmărit și în ultimul meci de pregătire, sâmbătă, contra Scoției'', cu șase zile înaintea debutului EURO 2016, împotriva României (10 iunie, Stade de France). Din Grupa A mai fac parte Elveția și Albania.

La Nantes au evoluat echipele:

Franța: Lloris — Sagna, Rami, Koscielny, Evra — Pogba (Sissoko, 63), L. Diarra (Kanté, 46), Matuidi — Coman (Cabaye, 77), Giroud (Gignac, 63), Payet. Selecționer: Didier Deschamps.

Camerun: Ondoa — Oyongo, Teikeu, Chedjou (Djetei, 80), Nyom — Mandjeck (Njieh, 69), Enoh (Siani, 46) — Zoua, Toko Ekambi (Kom, 75), Salli — Aboubakar (Abang, 69). Selecționer: Hugo Broos.

Arbitru: Simon Lee Evans (Țara Galilor)

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”