Fotbal: Galatasaray Istanbul, campioană a Turciei pentru a 22-a oară

Fotbal: Galatasaray Istanbul, campioană a Turciei pentru a 22-a oară

Echipa de fotbal Galatasaray Istanbul a cucerit al 22-lea său titlu de campioană a Turciei, un record, după ce s-a impus la limită pe teren propriu, cu scorul de 2-1, în faţa principalei sale contracandidate, Başakşehir Istanbul, duminică, în derby-ul etapei a 33-a a sezonului.

Oaspeţii au deschis scorul în prima repriză a jocului de pe Turk Telekom Arena, prin Rijad Bajic (17), însă Galata a întors rezultatul după pauză, graţie reuşitelor lui Sofiane Feghouli (47) şi Henry Onyekuru (64).


Foto: (c) ERDEM SAHIN / EPA


În urma acestui succes, echipa pregătită de Fatih Terim s-a distanţat la trei puncte de Başakşehir şi nu mai poate pierde titlul nici în cazul unui eşec în ultima etapă, fiind avantajată de rezultatele din meciurile directe cu rivala sa, acesta fiind principalul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte.

De menţionat cu Başakşehir a dominat cea mai mare parte a sezonului, Galatasaray preluând conducerea în clasament abia în etapa a 31-a.

Meciul de duminică a fost marcat de incidente. Chiar înainte de deschiderea scorului, mai multe proiectile au fost aruncate din tribune în direcţia jucătorilor lui Başakşehir, unul dintre acestea lovindu-l pe fundaşul Mahmut Tekdemir, care s-a prăbuşit pe gazon, în timp ce mai multe confruntări au izbucnit între jucători precum şi în jurul băncii de rezerve.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?