Fotbal: Germania a avut nevoie de 36 de şuturi pentru a înscrie un gol la CM 2018 (raport FIFA)

Fotbal: Germania a avut nevoie de 36 de şuturi pentru a înscrie un gol la CM 2018 (raport FIFA)

Germania a avut nevoie de 36 de şuturi la poartă pentru a înscrie un gol la Cupa Mondială de fotbal 2018, competiţie unde Mannschaft, deţinătoarea titlului, nu a trecut de faza grupelor, arată raportul tehnic al FIFA consacrat turneului final din Rusia.

Germania a marcat doar două goluri la turneul final, în victoria cu Suedia (2-1), naţionala antrenată de Joachim Loew fiind învinsă în celelalte meciuri (0-1 cu Mexic, 0-2 cu Coreea de Sud).

La capitolul ineficacitate, Germania a fost urmată la mare distanţă de Mexic, care a marcat un gol din 20 de şuturi la poartă.

Cea mai eficientă echipă a fost Rusia, gazda competiţiei, cu un gol la 4,5 şuturi. Rusia, care a atins sferturile de finală, a fost urmată la acest capitol de Franţa, care avea să câştige competiţia (6), Columbia (6,5), Japonia (6,7) şi Belgia (6,7).

Spania a fost pe primul loc la capitolul posesie, cu o medie de 69% în meciurile pe care le-a jucat la acest Mondial. În ciuda posesiei zdrobitoare, "La Roja" a fost eliminată în optimi de finală. Spania a fost urmată de Germania (67%), Argentina (64%), Arabia Saudită şi Elveţia (58%). Aceste echipe au ajuns cel mult în optimi.

Franţa, noua campioană, a fost doar pe locul 19 în ce priveşte posesia, cu 49%. Vicecampioana mondială, Croaţia, a avut un procent de 56%, iar cele două echipe care s-au oprit în semifinale, Belgia şi Anglia, câte 53%.

Iranul, care nu a depăşit faza grupelor, a avut cel mai puţin posesia - 33%.

La fiecare 29 de cornere s-a marcat un gol, o creştere semnificativă faţă de precedentele Mondiale (un gol la 61 de cornere la ediţia din 2010 şi unul la 36 de cornere la cea din 2014).

Echipele de la CM 2018 au fost mai compacte în apărare. Când o formaţie nu avea posesia, distanţa medie între cel mai retras fundaş şi cel mai avansat atacant era de 26 de metri.

Procentul şuturilor din afara careului a scăzut cu 32% faţă de Mondialul din 2010, relevă raportul, potrivit căruia această scădere se datorează apărărilor compacte. Totuşi, eficacitatea a crescut, din 29 de şuturi de la distanţă înscriindu-se un gol, în timp ce la Mondialul din Brazilia a fost nevoie de 42 de şuturi din afara careului ca să se consemneze un gol.

Serbia, care în această toamnă a fost adversara României în Liga Naţiunilor, a alergat cel mai mult la Mondial, cu o medie de 113 km pe meci. Serbia a fost urmată de Germania (111,9 km) şi Rusia (110,7 km).

Franţa a fost pe locul 28 la acest capitol, cu o medie de 101 km pe meci. Argentina, Nigeria, Mexic şi Panama au fost singurele echipe care au alergat mai puţin de 100 km pe meci.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...