Fotbal: Gigi Becali - Voi ataca decizia la instanța supremă, nimeni nu poate schimba numele Stelei

Fotbal: Gigi Becali - Voi ataca decizia la instanța supremă, nimeni nu poate schimba numele Stelei

Finanțatorul grupării de fotbal FC Steaua, Gigi Becali, a declarat joi, într-o conferință de presă, că va ataca la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) hotărârea Curții de Apel prin care s-a stabilit că nu mai are voie să folosească numele "Steaua" și "Steaua București" fără consimțământul clubului Armatei.

El a afirmat că nimeni nu poate schimba numele Stelei deoarece acesta este înregistrat la Registrul Comerțului. "Decizia Curții de Apel nu e bună și mă nemulțumește. Și ca atare o voi ataca la Curtea Supremă. Asta va dura cam un an de zile, așa că suporterii să stea liniștiți un an. Dar suntem în România și dacă judecătorul spune că e alb cărbunele, atunci și eu spun că e alb. Bine, eu mă voi lupta mai departe să-i demonstrez că e negru, dar apoi, dacă rămâne așa, nu mai am ce să fac. Această hotărâre a Curții de Apel spune așa: "Bă, pe tine te cheamă Becali, dar eu îți schimb numele că sunt judecător". Steaua care este acum în Liga I s-a născut Steaua, e continuatoarea, are istoria, are palmaresul, și nimeni nu îi poate schimba numele. Dar în țara noastră așa e situația, judecătorul decide că e alb cărbunele. Sunt două variante, ori e dușmănie de la Curtea de Apel, ori sunt implicate serviciile militare. Dacă e a doua variantă nu am nicio șansă, mă fac praf. Pentru că acolo e puterea României acum. Nu știu cine sunt acești oameni, dar vor să facă rău. Nimeni nu avea curajul dacă nu avea putere de sus", a spus el.

Finanțatorul a adăugat că decizia Curții de Apel nu este împotriva sa, ci împotriva suporterilor steliști și a intereselor economiei României. "Decizia asta nu e împotriva mea, eu am de toate. E împotriva suporterilor, care mai au și ei o bucurie, și mai este și împotriva economiei României. Pentru că eu am adus în România 25 de milioane de euro din Europa în 2016, din vânzare de jucători și din calificări. Terminați cu măgăriile, lăsați țara în pace. Este gelozie, invidie și răutate. Credeau că dacă mă bagă la pușcărie o să fiu distrus, dar eu m-am întors mai întărit. Bine, vrei sigla, dar acum nu poți să îmi iei numele, că așa s-a născut Steaua. Nu are cum să-l schimbe nimeni de la Registrul de Comerț. Tot Armata a făcut și echipa asta, tot generalii. Ei au făcut asociație, pentru că așa a vrut Europa, iar din asociație s-a transformat în societate comercială. Și acum, după 15 ani, vin și spun că nu e bine și să schimb numele. De ce vreți să distrugem simbolul României? Numele de Steaua e dat de Registrul de Comerț al României, printr-o hotărâre judecătorească a statului român. Comandantul Roșu și Boroi au fost atunci în Adunarea Generală și au votat și ei să se numească Steaua. Și acum nu mai vor. Au făcut ei o echipă la CSA și vor investitori. Păi dacă peste 5-6 ani după ce vin investitorii zic iar că nu mai vor și că vor să facă o altă Steaua?", a menționat oficialul grupării roș-albastre.

În cazul în care va pierde și la instanța supremă, Gigi Becali susține că actuala grupare din Liga I se va numi Fotbal Club Sportiv Becali (FCSB). "Eu merg mai departe, o să schimb și numele Stelei dacă așa zic ei. O să fie FCSB, Fotbal Club Sportiv Becali, și rămâne sigla de acum că e frumoasă. Și să vedem unde se duce poporul român, spre Steaua lui Becali sau spre cealaltă (n.r. — CSA Steaua). Eu cred că oamenii vor fi de partea mea. Nu contează că se schimbă numele, oamenii știu care e Steaua adevărată. Eu am riscat zeci de milioane de euro pentru că statul român mi-a pus pecetea pe acte, pe hotărârea judecătorească... iar acum spun că nu e bună hârtia aia. Păi ce stat ești tu? După 15 ani spui că Registrul Comerțului nu e bun, hotărârea judecătorească nu mai e bună nici ea. Normal că dacă știam așa nu mă mai băgam la club. Dar nu-mi pare rău, au fost și momente frumoase", a precizat Becali.

El a afirmat că nu va încerca să negocieze cu Armata pentru a putea folosi în continuare numele de Steaua. "Nu am ce să negociez cu Armata. Eu nu negociez minciuni și falsități. Eu vreau adevăr și dreptate. Eu nu dau bani ca să șterg minciuna și nedreptatea. Adevărul e de partea mea și nu am nevoie să dau niciun ban", a menționat Becali.

Curtea de Apel București a decis că echipa deținută de Gigi Becali — Fotbal Club Steaua București (FCSB) — nu mai are voie să folosească numele "Steaua" și "Steaua București" fără consimțământul clubului Armatei, CSA Steaua.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au admis o acțiune depusă în instanță de CSA București și au interzis clubului FCSB să utilizeze marca "Steaua" în competițiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate, în înscrierile în asociațiile și federațiile sportive.

"Admite în parte acțiunea. Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua București SA să folosească fără consimțământul reclamantei semnele 'Steaua', 'Steaua București' sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale și în special în competițiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociațiile și federațiile sportive", se arată în decizia instanței.

De asemenea, judecătorii obligă ONRC să radieze numele "Steaua București" din cuprinsul denumirii comerciale a SC Fotbal Steaua București SA.Pe de altă parte, magistrații au respins cererea CSA București de acordare a unor daune cominatorii. Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Clubul Sportiv al Armatei a deschis mai multe procese împotriva lui Gigi Becali, solicitând printre altele recuperarea unui prejudiciu în valoare de 37 de milioane de euro cauzat de folosirea ilegală a mărcii "Steaua București" de către clubul de fotbal FCSB, finanțat de Gigi Becali, în perioada 2004-2014.

"Într-unul dintre procese solicităm la tribunal să își schimbe denumirea de Steaua București deoarece prin decizia ÎCCJ 3425/2012 marca pe care societatea comercială o avea la OSIM a fost anulată. Acum societatea comercială își desfășoară activitatea în campionatul Ligii I cu denumirea comercială. Avem o acțiune în justiție pe această temă. Nu dorim radierea societății, ci schimbarea denumirii. Prin acest lucru dorim să ne protejăm patrimoniul și mărcile pe care le avem înregistrate la OSIM", declara pe 14 decembrie președintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua, colonelul Cristian Petrea.

Clubul Sportiv al Armatei și-a înființat recent o echipă de fotbal, iar fostul internațional Marius Lăcătuș a fost numit antrenor-coordonator (director tehnic). Echipa va fi înscrisă în Liga a IV-a începând cu sezonul competițional 2017-2018 și are ca obiectiv promovarea în Liga I în anul 2020.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Justiția din Ro a deraiat total? O nouă achitare cu cântec la Curtea Supremă

2 Cuplu de criminali în serie? / A fost găsit al treilea cadavru, victimă a cuplului ucigaș din Vaslui

3 Misterul crimei de la Brăila se adâncește. Criminalul este liber iar un fost șef al poliției județene face acuzații grave

4 Un festival pentru swingeri tulbură liniștea unui oraș. Localnicii se plâng că nu pot dormi din cauza „țipetelor și gemetelor”

5 Asta e lumea bună în care credeam că trăim? / Regimul de la Phenian ar fi executat public 30 de elevi pentru vizionarea de seriale sud-coreene