Fotbal: Gigi Becali, sancţionat cu 4 luni de suspendare şi 65.000 de lei penalitate sportivă de Comisia de Disciplină a FRF

Fotbal: Gigi Becali, sancţionat cu 4 luni de suspendare şi 65.000 de lei penalitate sportivă de Comisia de Disciplină a FRF

Finanţatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a fost sancţionat, joi, de Comisia de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal, cu patru luni de suspendare şi 65.000 de lei penalitate sportivă pentru declaraţiile discriminatorii în manieră jignitoare la adresa femeilor care joacă fotbal.

Conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal, clubul FCSB a fost de asemenea sancţionat cu 10.000 de lei penalitate sportivă.

"Admite cererea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin secretar general împotriva pârâtului Becali George. În temeiul art. 54.1 din RD se sancţionează pârâtul Becali George cu măsura suspendării pentru 4 (patru) luni şi penalitate sportivă de 65.000 lei. În baza art. 54.1 din RD se sancţionează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 10.000 lei", se arată în soluţia comisiei publicată pe site-ul FRF.

Pentru Gigi Becali aceasta este a doua sancţiune pentru discriminare la adresa femeilor. În luna martie a anului 2019, finanţatorul FCSB fusese sancţionat cu o penalitate sportivă de 15.000 de lei în urma declaraţiilor sexiste făcute în decembrie 2018, când a comentat anunţul UEFA prin care tuturor cluburilor din Europa le-a fost recomandat să îşi înfiinţeze echipe de fotbal feminin.

În luna februarie a anului 2020, Becali a declarat la postul Pro X că "femeile nu ar trebui să joace fotbal", el criticând la acel moment obligaţia impusă de Federaţia Română de Fotbal către cluburile din Liga I de a înfiinţa echipe feminine.
AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

2 Categoria javre, mincinoși, curve politice / CCR critică dur modificările operate de PSD, prin care a păcălit bă…

3 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

4 „Am rămas cu gura căscată” / Compania Eli Lilly anunță un medicament-minune în lupta anti-COVID

5 Palatul lui Putin, acum 10 ani / GALERIE FOTO