Fotbal: Hagi - Mi-am dorit funcţia de selecţioner, dar nu e posibil cât sunt acţionar la Farul Constanţa

Fotbal: Hagi - Mi-am dorit funcţia de selecţioner, dar nu e posibil cât sunt acţionar la Farul Constanţa

Antrenorul formaţiei Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, precizează, într-un comunicat de presă, că şi-a dorit să accepte funcţia de selecţioner al naţionalei de fotbal a României, dar acest lucru nu a putut fi posibil întrucât este acţionar majoritar la clubul constănţean.

El a dorit astfel să infirme speculaţiile conform cărora ar fi refuzat oferta primită din partea preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

"În urma numeroaselor speculaţii, interpretărilor apărute în mass-media cu privire la postul de selecţioner, doresc să transmit următoarele: Am primit o ofertă din partea preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal pentru postul de selecţioner al Naţionalei României, dar, chiar dacă mi-am dorit, acest lucru nu este posibil atâta timp cât sunt acţionar majoritar la un club din Liga I, nu aşa cum s-a speculat că am refuzat! Doresc succes echipei României şi noului selecţioner în atingerea obiectivelor", se arată în comunicatul semnat de Gheorghe Hagi.

Fost selecţioner, Hagi anunţase anterior primirii ofertei din partea FRF că momentan este interesat doar de proiectul început la Farul Constanţa.

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a anunţat, la 14 noiembrie, într-o conferinţă de presă , că nu va mai continua la conducerea primei reprezentative după ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială din 2022.

Antrenorul Mirel Rădoi (40 de ani) a preluat funcţia de selecţioner al primei reprezentative a României la 26 noiembrie 2019, post rămas vacant după plecarea lui Cosmin Contra. Contractul său a expirat o dată cu încheierea preliminariilor CM 2022.

Echipa naţională de fotbal a României a învins reprezentativa Liechtensteinului cu scorul de 2-0 (1-0), la Vaduz, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, însă a ratat calificarea la barajul pentru turneul final din Qatar.

În clasamentul final, Germania a ocupat primul loc, cu 27 puncte, urmată de Macedonia de Nord, 18 puncte, România, 17 puncte, Armenia, 12 puncte, Islanda, 9 puncte, Liechtenstein, 1 punct.

Câştigătoarele grupelor preliminare se califică direct la turneul final din Qatar. Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021 vor juca baraje în urma cărora alte trei formaţii vor obţine biletele pentru CM 2022.

România nu s-a mai calificat la o Cupă Mondială din 1998.
AGERPRES (AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...