Fotbal: Ianis Hagi - Am început bine Liga Naţiunilor, vrem să rămânem pe primul loc

Fotbal: Ianis Hagi - Am început bine Liga Naţiunilor, vrem să rămânem pe primul loc

Jucătorul echipei naţionale de fotbal a României, Ianis Hagi, a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că selecţionata pregătită de Mirel Rădoi a început bine Liga Naţiunilor şi că intenţionează să rămână pe primul loc în clasament şi după meciul de duminică, cu Norvegia.

"Vrem să avem constanţă în Liga Naţiunilor, să scoatem rezultat pozitiv pentru că am început bine Liga Naţiunilor. Avem 4 puncte din 6, suntem pe primul loc şi vrem să rămânem acolo. Norvegia este o echipă tehnică, chiar dacă sunt masivi, sunt nordici, sunt tehnici în faţă şi nu putem sta să vorbim despre un singur jucător. Dar şi noi avem jucători tehnici care pot face diferenţa. Vom vedea cum se va termina meciul de mâine, sper ca noi să ieşim învingători", a spus Hagi.

Hagi priveşte cu încredere la viitoarea campanie de calificare la Cupa Mondială din 2022, din Qatar: "Am experienţa unui turneu final la Campionatul European de tineret şi sentimentul pe care l-am trăit acolo nu l-am mai trăit până acum. Cu siguranţă am venit cu aceeaşi mentalitate şi la echipa mare la seniori, sunt aici şi de fiecare dată când intru pe teren, intru cu gândul de a câştiga şi de a mă califica la un turneu final. Cu siguranţă că asta este mentalitatea pe care o avem toţi de la echipa naţională mai ales când e vorba de un campionat mondial, mai ales că a trecut mult de când nu ne-am mai calificat la un campionat mondial".

El consideră că transferul la Rangers a fost un pas înainte în cariera sa.

"Clar a fost un pas înainte pentru mine transferul la Rangers din toate punctele de vedere şi s-a văzut asta şi în competiţiile şi meciurile pe care le am. Mă simt din ce în ce mai bine, simt că mi-am găsit un grup în care sunt apreciat şi în care sunt înţeles. Clar când ai un asemenea antrenor pe bancă zi de zi înveţi câte ceva nou şi cu siguranţă voi avea multe de învăţat de acum înainte", a mai spus Hagi.

Referitor la ratarea calificării la EURO de anul viitor, după ce România a fost învinsă în meciul de baraj din Islanda cu 2-1, Hagi a spus că nu crede că a fost vorba de lipsă de atitudine din partea jucătorilor: "Nu ştiu ce să zic, dacă a fost lipsa de atitudine în meciul cu Islanda, cred că toţi ne-am dorit să câştigăm. Pur şi simplu a fost un meci slab făcut de echipa naţională. Acum este deja trecut şi nu mai are rost să ne uităm. Am analizat ce s-a întâmplat în Islanda, acum avem două meciuri importante în Liga Naţiunilor şi trebuie să ne gândim ce trebuie să facem pentru a câştigat partida de mâine".

El speră că în scurt timp va ajunge să aibă o anumită constanţă în joc la echipa naţională care să-i asigure un loc de titular printre "tricolori".

"Eu mereu am spus sunt un jucător care intru pe teren şi trebuie să fac diferenţa, indiferent unde mă aflu. Vreau să-mi fac datoria de număr 10 şi am aceeaşi mentalitate şi mâine şi poimâine şi atât timp cât voi juca fotbal. La echipa naţională mare nu am reuşit încă să marchez sau să dau pasă de gol, dar când vor apărea în jocul meu cu siguranţă voi avea continuitatea pe care o vreau", a mai spus Ianis Hagi.

Echipa naţională de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020, după ce a fost învinsă de selecţionata Islandei cu scorul de 2-1 (2-0), joi seara în semifinalele barajului pentru EURO 2020, pe Stadionul Laugardalsvollur din Reykjavik.

România a ratat astfel un nou turneu final, unul dintre cele mai importante, având în vedere că la Bucureşti, pe Arena Naţională, vor avea loc trei meciuri din grupele Campionatului European şi unul din optimi.

Islanda continuă lupta pentru calificare şi va juca în finala play-off-ului cu Ungaria, la Budapesta, pe 12 noiembrie.

România va întâlni, duminică, de la ora 19:00, selecţionata Norvegiei, într-un meci din cadrul grupei 1, liga B, a Ligii Naţiunilor, urmând ca miercuri să evolueze pe teren propriu, de la ora 21:45, în compania naţionalei Austriei.
AGERPRES (A-autor: Adrian Ţone, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia