Fotbal: "În momente grele poţi vedea ce contează cel mai mult" (Florin Andone)

Fotbal: "În momente grele poţi vedea ce contează cel mai mult" (Florin Andone)

"Când treci prin momente grele poţi vedea ce contează cel mai mult", a declarat Florin Andone, atacantul echipei engleze de fotbal Brighton, pentru cotidianul The Daily Telegraph .

"Tata a murit când aveam 10 ani şi m-am mutat în Spania când aveam 12. Mama a întâlnit pe altcineva care ne-a ajutat când noi, familia noastră, am trecut printr-un moment greu. Între 12 şi 25 de ani am trăit în Spania. A fost cea mai bună opţiune pe care am avut-o. Acum sunt foarte fericit fiindcă îmi pot ajuta familia, fratele. În familia mea sunt un om important, iar pentru mine acesta e lucrul cel mai important. Mai important decât fotbalul, decât orice", a afirmat Andone înainte ca echipa lui să joace sâmbătă acasă cu Liverpool în campionat.

"Când treci prin momente grele poţi vedea ce contează cel mai mult. Întotdeauna familia a fost aproape de mine", a spus internaţionalul român.

Andone a avut nevoie de susţinerea apropiaţilor săi când fosta sa echipă, La Coruna, a retrogradat, iar o accidentare l-a împiedicat să joace pentru Brighton până în luna noiembrie.

"Începutul n-a fost bun. Voiam să fiu în formă, să joc în presezon şi să încep în aceleaşi condiţii ca ceilalţi atacanţi. Acum sunt însă OK şi vreau să am minute de joc", a spus Andone.

El a vorbit despre şocul stabilirii în Europa de Vest în copilărie: "Când m-am mutat în Spania, am fost puţin deprimat de fotbal, de viaţa mea, de toate. A fost schimbarea: ţara, şcoala, limba. După aceea împreună cu fratele meu am început să joc şi am progresat rapid."

Atacantul a evocat ultimul lui sezon la La Coruna, unul prost atât pentru el, cât şi pentru echipă, care a retrogradat: "Mai puţine goluri, mai puţină încredere în mine, trei antrenori, multe sisteme de joc, fotbalişti care veneau şi plecau. A fost un an foarte greu."

"Am fost foarte aproape să semnez un an mai devreme un contract" cu Brighton, în 2017, a dezvăluit Andone. "Am acceptat oferta, contractul era în regulă, trecusem vizita medicală, totul era în regulă. În ultima zi Deportivo a spus 'Nu, Florin rămâne aici'. N-am reuşit să înţeleg cum s-a putut întâmpla asta."

"Să vin aici (la Brighton - n. r.) a fost prima mea opţiune. Am avut oferte de la alte echipe, inclusiv din Anglia - trei sau patru - dar am ales-o pe Brighton fiindcă m-au vrut în vară şi în ianuarie", a spus Andone.

El a recunoscut că primul său gol în tricoul lui Brighton, din meciul cu Huddersfield, a fost "foarte foarte important" deoarece nu mai înscrisese de şase sau şapte luni.

Andone are două goluri în unsprezece meciuri de campionat pentru Brighton, care este pe locul 13 după 21 de etape. El a marcat un gol şi în Cupa Angliei.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!