Fotbal: Juergen Klopp a dedicat fanilor primul titlul cucerit de Liverpool după 30 de ani

Fotbal: Juergen Klopp a dedicat fanilor primul titlul cucerit de Liverpool după 30 de ani

Antrenorul Juergen Klopp a dedicat fanilor primul titlu cucerit de FC Liverpool după o aşteptare de 30 ani şi a adus un tribut foştilor jucători şi antrenori care au contribuit la istoria clubului de pe Anfield, relatează Reuters.

Eşecul lui Manchester City în meciul de joi cu Chelsea (1-2) a consfinţit matematic câştigarea unui nou titlu de către FC Liverpool, al 19-lea din palmaresul său, dar primul după o pauză de 30 ani.

''Nu am cuvinte. Este de necrezut, mult mai mult decât credeam că este posibil. Să devin campion cu acest club este incredibil. Mesajul meu este: acest titlu este pentru voi, sper că simţiţi asta. Este pentru atâţia oameni. Kenny Dalglish şi Graeme Souness mi-au vorbit, au fost atât de pozitivi. Este plăcut, dar trebuie să le mulţumim pentru că acest club este construit pe ce au făcut ei. E construit şi de Bill Shankly, Bob Paisley, Joe Fagan şi toţi ceilalţi, dar şi de jucători ca Steven Gerrard. Clubul s-a bazat în ultimii 20 de ani pe picioarele lui Gerrard. A trebuit să suporte toată presiunea şi a făcut-o excepţional'', a declarat Klopp pe site-ul lui Liverpool.

Tehnicianul german a lăudat modul în care jucătorii săi au ştiut să facă faţă presiunii şi să câştige titlul: ''Băieţilor le place să facă parte din acest club, să facă parte din povestea şi istoria acestui club. E aşa de frumos cum am învăţat să abordăm istoria, cum am învăţat să ne folosim de istoria clubului în ultimii doi ani''.

Klopp a adăugat că a făcut tot posibilul ca jucătorii săi să urmărească meciul împreună de pe Stamford Bridge: ''Nu trebuie să fie ceva obligatoriu, dar toată lumea trebuie să fie acolo, pentru că am mai multă experienţă. Ştiam că cine va rămâne acasă şi va urmări singur meciul va regreta pentru restul vieţii lui''.
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale