Fotbal: Justiţia franceză i-a condamnat pe huliganii ruşi care au bătut cu bestialitate un suporter britanic la EURO-2016

Fotbal: Justiţia franceză i-a condamnat pe huliganii ruşi care au bătut cu bestialitate un suporter britanic la EURO-2016

Justiţia franceză i-a condamnat pe Mihail Ivkin şi Pavel Kosov, doi huligani ruşi care aproape că au omorât în bătaie un suporter britanic la Marsilia, la turnul final al EURO din 2016, la 3, respectiv 10 ani închisoare cu executare, scrie AFP.

Totuşi, Ivkin, care a fost reţinut în 2018, la fel ca şi compatriotul său, ar urma să fie eliberat până la finele acestei săptămâni, anii de condamnare fiind ispăşiţi în cadrul arestului preventiv în care s-a aflat până acum, a menţionat avocatul său, Julien Pinelli.

În schimb, Kosov se va întoarce după gratii unde îşi va continua efectuarea pedepsei.

Sentinţele pronunţate de judecătorul de caz sunt însă mai puţin severe decât ceea ce au cerut procurorii, între 14 şi 15 ani închisoare pentru Kosov, şi cinci ani pentru Ivkin.

Procesul celor doi huligani a început în urmă cu o săptămână, Pavel Kosov şi Mihail Ivkin, ambii în vârstă de 34 de ani, fiind suporteri ai lui Spartak Moscova. Andrew Bache, 55 de ani, victima, a fost absent, fiind reprezentat de avocatul său şi de fiul său, Harry.

"Dl. Bache este atât de afectat fizic şi psihic încât nu este în măsură să se exprime, nici măcar în videoconferinţă", spunea avocatul său, Olivier Rosato. Acesta a precizat că Bache este de acum handicapat pe viaţă, "între Parkinson şi Alzheimer", suferind de grave tulburări de memorie şi ţintuit într-un fotoliu pat.

Potrivit acestuia, Pavel Kosov şi Mihail Ivkin nu se aflau acolo din întâmplare în acea zi: "Imaginile vorbesc de la sine, pe toată durata zilei huliganii ruşi au desfăşurat un adevărat război de gherilă urbană, ca nişte paramilitari. Pentru ei a fost ca un sport de luptă".

Pe 11 iunie 2016, înaintea meciului Anglia - Rusia, Portul Vechi din Marsilia şi împrejurimile sale au fost scene ale violenţei implicând, potrivit procurorului de atunci, circa 150 de huligani ruşi veniţi special "ca să-i vâneze pe englezi".

Au existat 35 de răniţi, aproape toţi britanici. AGERPRES (AS/autor: Adrian Drăguţ, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?