Fotbal: Kuweit, în tratative cu FIFA pentru a găzdui meciuri de la CM din 2022

Fotbal: Kuweit, în tratative cu FIFA pentru a găzdui meciuri de la CM din 2022

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, s-a întâlnit cu emirul Kuweitului, duminică, în cadrul unor discuţii privind organizarea meciurilor de la Cupa Mondială de fotbal din 2022 atribuită Qatarului, a anunţat presa de stat din emirat, citat de AFP.

Conducătorul kuweitian, şeicul Sabah al-Ahmed Al-Sabah, şi preşedintele Federaţiei sporturilor din Kuweit s-au întâlnit cu Infantino în cadrul unei vizite discrete care a debutat sâmbătă, a anunţat agenţia de presă oficială kuweitiană KUNA.

Deşi motivele acestei vizite nu au fost făcute publice, media din Kuweit au raportat că aceasta este legată de o posibilă lărgire a numărului de echipe participante la Cupa Mondială din 2022, ce va avea loc în Qatar.

FIFA a decis, în unanimitate, lărgirea de la 32 la 48 a numărului de echipe care vor disputa Cupa Mondială din 2026, atribuită în comun Statelor Unite, Canadei şi Mexicului.

Dar această expansiune ar putea interveni chiar începând de la Mondialul din 2022 dacă ţările vecine Qatarului vor găzdui anumite meciuri, aşa cum a avansat luna trecută Consiliul FIFA.

O decizie finală în legătură cu acest subiect este aşteptată pe 5 iunie în cadrul Congresului forului internaţional de la Paris.

O Cupă Mondială cu 48 de echipe ar obliga, practic, Qatarul să permită disputarea unor meciuri de la ediţia din 2022 şi în ţările vecine din Golf, o regiune instabilă în plan geopolitic.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrainul şi Egiptul au rupt relaţiile lor diplomatice cu Qatarul în iunie 2017, acuzând această ţară că nu se distanţează de Iran, puterea regională şiită rivală, şi de susţinerea grupurilor islamiste radicale. În schimb, Qatarul neagă orice acuzaţii. AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...