Fotbal: Liga franceză îi cere Ligii spaniole să nu blocheze transferul lui Neymar

Liga franceză de fotbal (LFP) i-a cerut Ligii spaniole (La Liga) să nu blocheze transferul brazilianului Neymar de la FC Barcelona la Paris Saint-Germain și ''să țină cont de regulamentul FIFA și de atribuțiile sale'', potrivit unui comunicat emis joi și citat de AFP.

''LFP se miră și nu înțelege refuzul La Liga de a accepta pur și simplu plata clauzei de reziliere'' a atacantului brazilian. LFP, care ''își dorește venirea lui Neymar în campionatul Ligue 1'', anunță punerea la dispoziție a serviciilor sale juridice clubului Paris Saint-Germain ''pentru ca acest contract al lui Neymar să fie omologat în cei mai buni termeni''.

Liga spaniolă de fotbal a anunțat joi că a refuzat să accepte plata clauzei de eliberare, de 222 milioane euro, care ar permite plecarea lui Neymar de la FC Barcelona la Paris Saint-Germain.

''Reprezentanții legali ai jucătorului s-au prezentat la sediul Ligii spaniole pentru a achita suma, însă La Liga a respins plata'', a declarat un purtător de cuvânt al organismului sportiv spaniol pentru AFP.

Achiziționarea lui Neymar de către PSG a fost contestată de Liga spaniolă de fotbal. Președintele acestui for, Javier Tebas, a anunțat că va sesiza UEFA și va face o plângere împotriva clubului PSG pentru nerespectarea regulilor fair play-ului financiar impus cluburilor.

Tebas acuză Qatarul că injectează fonduri în PSG, violând astfel regulile fair play-ului financiar al UEFA și cele legate de concurența în Uniunea Europeană.

Neymar a fost transferat în 2013 de la Santos la FC Barcelona pentru 57,1 milioane de euro, dar dezvăluirile ulterioare au arătat că prețul de transfer a fost aproape de 100 de milioane de euro.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Adrian Drăguț)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video