Fotbal: Lionel Messi, suspendat trei luni după criticile de la Copa America

Fotbal: Lionel Messi, suspendat trei luni după criticile de la Copa America

Căpitanul selecţionatei de fotbal a Argentinei, Lionel Messi, a fost suspendat trei luni de la echipa naţională pentru criticile formulate împotriva Confederaţiei sud-americane (CONMEBOL) cu ocazia Copei America din luna iulie, a anunţat Tribunalul disciplinar al instanţei sud-americane, citat de AFP.

Cvintuplul "Balon de Aur" nu va putea disputa astfel meciurile echipei sale naţionale până la începutul lunii noiembrie, dar va fi eligibil pentru campania de calificare sud-americană la Cupa Mondială 2022 din Qatar, ce va debuta în martie 2020, cu excepţia primului meci pentru care este suspendat.

Messi (32 ani) a primit, de asemenea, o amendă de 50.000 de dolari.

Căpitanul naţionalei "Albiceleste" a primit cartonaşul roşu în minutul 37 al meciului Argentina - Chile pentru locul 3 la Copa America 2019, după o altercaţie cu omologul său din naţionala chiliană, Gary Medel, eliminat la rândul său de arbitrul paraguayan Mario Diaz de Vivar.

Starul argentinian primise iniţial o suspendare de un meci şi o amendă de 1.500 de dolari după ce a fost eliminat în cursul meciului Argentina - Chile de la Copa America 2019, urmând să rateze primul meci al Argentinei din preliminariile CM 2022.

"Eu nu am participat la înmânarea medaliilor dintr-o serie de motive. Pentru că nu putem face parte din această corupţie, din această lipsă de respect. Ne-am săturat de corupţie, de arbitrii şi de tot ce afectează spectacolul", afirmase golgheterul Barcelonei pe Arena Corinthians din Sao Paulo. AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…