Fotbal: Lionel Messi, suspendat trei luni după criticile de la Copa America

Fotbal: Lionel Messi, suspendat trei luni după criticile de la Copa America

Căpitanul selecţionatei de fotbal a Argentinei, Lionel Messi, a fost suspendat trei luni de la echipa naţională pentru criticile formulate împotriva Confederaţiei sud-americane (CONMEBOL) cu ocazia Copei America din luna iulie, a anunţat Tribunalul disciplinar al instanţei sud-americane, citat de AFP.

Cvintuplul "Balon de Aur" nu va putea disputa astfel meciurile echipei sale naţionale până la începutul lunii noiembrie, dar va fi eligibil pentru campania de calificare sud-americană la Cupa Mondială 2022 din Qatar, ce va debuta în martie 2020, cu excepţia primului meci pentru care este suspendat.

Messi (32 ani) a primit, de asemenea, o amendă de 50.000 de dolari.

Căpitanul naţionalei "Albiceleste" a primit cartonaşul roşu în minutul 37 al meciului Argentina - Chile pentru locul 3 la Copa America 2019, după o altercaţie cu omologul său din naţionala chiliană, Gary Medel, eliminat la rândul său de arbitrul paraguayan Mario Diaz de Vivar.

Starul argentinian primise iniţial o suspendare de un meci şi o amendă de 1.500 de dolari după ce a fost eliminat în cursul meciului Argentina - Chile de la Copa America 2019, urmând să rateze primul meci al Argentinei din preliminariile CM 2022.

"Eu nu am participat la înmânarea medaliilor dintr-o serie de motive. Pentru că nu putem face parte din această corupţie, din această lipsă de respect. Ne-am săturat de corupţie, de arbitrii şi de tot ce afectează spectacolul", afirmase golgheterul Barcelonei pe Arena Corinthians din Sao Paulo. AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Explicațiile unui psiholog privind riscurile dormitului în paturi separate în cuplu

2 Arheologii cred că ceea ce au găsit până acum reprezintă doar „vârful unui vast iceberg artistic antic”

3 Doamna Lasconi, ultima „haltă” a USR înaintea deraierii definitive, pentru că nu va mai intra în Parlament...

4 Are dreptate Adrian Năstase când spune că Udrea face pușcărie în locul lui Băsescu?

5 „Ne-au trimis ca pe animale la tăiere. Nu știu dacă mai scap”